Šport
65 ogledov

Đoković tega ne sme več početi

novak đoković kolo Reševalni pas/Twitter
Prireditelji teniškega spektakla v Londonu so Novaku Đokoviću prepovedali kolesarjenje v okolici kompleksa All England Club, kjer bo na sporedu tretji grand slam letošnje sezone.

Prvi igralec sveta Novak Đoković bo danes začel obrambo lanskoletne lovorike v Wimbledonu in pohod na četrti pokal najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu. 

Srbski tenisač velja za fizično najbolje pripravljenega igralca sveta, pri čemer si pomaga tudi s kolesarjenjem. Še posebej v Wimbledonu, kjer zaradi strmih pobočij zelo rad kolesari v okolici kompleksa All England Club.
A letos bo moral nesporni vladar teniških igrišč poiskati nov način za ohranjanje telesne kondicije, saj so mu prireditelji prvenstva prepovedali kolesarjenje na prizorišču. Razlog za to je skorajšnje bližnje srečanje z vozilom, ki bi lahko predčasno končalo Đokovićev pohod na peti zaporedni veliki turnir.

Predstavnik turnirja je branilcu naslova pojasnil, da bi bila velika katastrofa, če bi mu kolesarska nesreča preprečila nastop na turnirju in vodila v morebitno neprijetno tožbo, poroča Daily Mail.

Srb je bil po navedbah očividcev nezadovoljen, saj kljub nesrečnemu spletu okoliščin ni kršil nobenega pravila. Preprosto je imel smolo, da je bilo v tistem trenutku na prizorišču ogromno vozil.

Đoković je na letošnjem OP Francije dopolnil svoj karierni grand slam in postal prvi tenisač po Rodu Laverju (1969), ki je osvojil štiri zaporedne velike turnirje. V Wimbledonu bo lovil peto zaporedno zmago in 13. skupno, s čimer bi na večni lestvici prehitel Roya Emersona (12).

Po številu osvojenih grand slamov so pred njim še Roger Federer (17), Rafael Nadal (14) in Pete Sampras (14).

Andy Murray Novak Đoković OP Francije finale 2016 | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:18 27.junij 2016.

    Včasih res dobim občutek da folk komentira predn sploh vse prebere. Sej pol pa ni čudn da tud novinarji nimajo več toliko volje pisat kakovostnih člankov. Sej noben ne pohval dobrih člankov, sam graja se jih ko kaj ni tak kot bi si želel.

  • Bethesda 13:09 27.junij 2016.

    Vzemi tableto!

  • izRODEk 11:57 27.junij 2016.

    Narediti vse, da bi ga de-koncentrirali in ga onesposobili. Ker, na igrišču ga ne zmorejo.Gnili smrdljivi zločinski zahod.