Šport
29 ogledov

Đoković: Upam, da mi bo oprostil

novak đoković EPA
Novak Đoković je po izgubljenem drugem nizu v finalu Mastersa v Miamiju besno zavpil v smeri svoje trenerske ekipe, s čimer je prestrašil pobiralca žog in si prislužil opozorilo sodnika.

Prvi igralec sveta je v finalu drugega Mastersa sezone v Miamiju premagal rivala Andyja Murrayja in se veselil 51. turnirske zmage, tretje v letošnji sezoni.

Đoković je bil po obračunu deležen kritik zaradi neprimernega vedenja ob koncu drugega niza, ko je jezno pograbil brisačo iz rok pobiralca žog in vpil proti svoji ekipi. Mladenič se je, kot je razvidno na posnetku, dodobra ustrašil izbruha prvega igralca sveta, pa čeprav jezna reakcija naj ne bila namenjena njemu. Srbski tenisač si je prislužil opozorilo sodnika.

''Kaj pa govoriš?'' je na pripombe sodnika odvrnil Đoković. ''Ne moreš tako vpiti,'' mu je pojasnil glavni delilec pravice, nakar je Nole še enkrat povzdignil glas. ''Vpil sem proti svojemu trenerju. Si me razumel, kaj sem rekel?'' se je branil tenisač, vendar se sodnik ni dal prepričati: ''Ne gre za to, kaj si rekel, temveč kako si rekel. Ne izgleda lepo in otrok je bil prestrašen.''

Đoković je po koncu še enega nadvse uspešnega konca tedna na družabnem omrežju Facebook objavil posnetek, s katerim se je zahvalil za podporo in se opravičil pobiralcu žog. ''Upam, da mi bo oprostil,'' je dejal najboljši tenisač na svetu.

Just to thank you in a few words after these few weeks. I hope I made you smile here and there during these past weeks :) What a great start of the season! Wins in both IW and Miami. Really grateful to be healthy and able to compete at such a high level. I love the game, love the challenges. Looking forward to the clay season. Next is Monte Carlo! Samo da vam se zahvalim na podrsci ovih par nedelja. Nadam se da sam vas obradovao i nasmejao tu i tamo :) Beskrajno sam zahvalan sto sam zdrav i sto mogu da se takmicim na ovako visokom nivou protiv najboljih. Radujem se novim izazovima. Sledeci turnir je Monte Karlo, gde pocinje sezona na sljaci. Ideeemooo!

Posted by Novak Djokovic on 5. april 2015
Komentarjev 4
  • jaki 12:07 06.april 2015.

    Tudi ti???!!!

  • dragec 11:57 06.april 2015.

    Vladek, ti o kulturi, ----?????

  • vladek 11:51 06.april 2015.

    Ja zelo "kulturno" najprej zaupije in okurca,a potem se opraviči.Dober igralec a brez malo kulture