Šport
21 ogledov

Đoković ''vdrl'' na tiskovko Dimitrova

novak đoković indian wells EPA
Novak Đoković je dosegel 550. zmago v svoji karieri, ko je v drugem krogu mastersa v Indian Wellsu premagal Victorja Hanescuja. Juan Martín del Potro zaradi poškodbe zapestja spet na prisilni počitek. Presenetljiv poraz Tomáša Berdycha.

Drugi igralec sveta Novak Đoković se je brez izgubljenega niza uvrstil v tretji krog uvodnega mastersa sezone 2014. Srbski tenisač je bil s 7:6 (1) in 6:2 boljši od Romuna Victorja Hanescuja. Đoković si v prvem nizu ni priigral nobene žogice za brejk, medtem ko jih je sam ubranil kar pet, od tega dve set priložnosti.
Đoković je šesti aktivni tenisač, ki je v karieri zbral vsaj 550 zmag. Pred njim je to uspelo Rogerju Federerju (938), Rafaelu Nadalu (674), Lleytonu Hewittu (599), Davidu Ferrerju (565) in Tommyju Haasu (554). Nole se bo v tretjem krogu pomeril z Alejandrom Gonzálezom, ki je v Indian Wellsu debitiral na turnirjih serije masters.

Đoković spet zabaval novinarje

Najzanimivejši obračun tretjega kroga se obeta med Grigorjem Dimitrovim in Ernestsom Gulbisom. Slednji je s 6:3 in 6:3 izločil Portugalca Joaa Souso, prvi pa s 6:4 in 6:3 Nizozemca Robina Haaseja. Tenisača bosta loparje prekrižala še tretjič v zadnjih štirih tednih, v medsebojnih obračunih pa sta poravnana na 1:1.

Đoković je po koncu svoje tiskovne konference ''vdrl'' na tiskovko Grigorja Dimitrova in izbrancu Marije Šarapove zastavil vprašanje. ''Pogovarjajva se,'' je pred zbranimi novinarji dejal Nole. ''Moj prijatelj, Grigor, najbolj čeden tenisač v karavani. Ni treba preveč govoriti o tenisu. Letos si bil tako uspešen, pogovarjajva se raje o tvojem videzu,'' je dodal vedno zabavni Srb.

''Kaj bi rad izvedel?'' je v smehu vprašal Dimitrov.
''Te lahko nekaj vprašam? Kateri je tvoj najljubši bonbon Sugarpova?'' je odvrnil Đoković.
''Flirty Sour,'' je brez pomisleka izstrelil Dimitrov.

Marija Šarapova, izbranka 22-letnega Bolgara, je namreč nedavno predstavila novo linijo bonbonov z imenom Sugarpova.

Konec za Berdycha in Kohlschreiberja

novak đoković grigor dimitrov indian wells | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Prvovrstno presenečenje je v drugem krogu pripravil Španec Roberto Bautista Agut, ki se je veselil tretje zmage proti igralcu prve deseterice v svoji karieri, ko je s 4:6, 6:2 in 6:4 izločil ''vročega'' Tomáša Berdycha. Slednji je v drugem krogu mastersa izgubil prvič po letu 2009. Podobno usodo je doživel Nemec Philipp Kohlschreiber, ki je nepričakovano klonil proti Tajvancu Jen-Hsun Luju z 2:6 in 2:6.

Del Potro spoznal svojo zmoto

Argentinec Juan Martín del Potro, ki so mu zdravniki odsvetovali nastop na turnirju v Kaliforniji, se je odločil, da bo upošteval njihov nasvet. Sedmi igralec sveta je pred obračunom s Felicianom Lópezom odpovedal svojo udeležbo. ''Še vedno me boli. Ne počutim se stoodstotno. Nisem v stanju, da bi tekmoval,'' je dejal Argentinec. Njegovo mesto v žrebu je zasedel ''lucky loser'' James Ward, ki je v treh nizih izgubil proti Lópezu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.