Šport
58 ogledov

Đoković z izjavo ujezil Federerja

roger federer novak đoković EPA
Roger Federer po prepričljivi zmagi nad Novakom Đokovićem ni bil navdušen nad besedami, ki jih je na tiskovni konferenci izrekel prvi igralec sveta.

Šestkratni zmagovalec zaključnega turnirja Roger Federer je kljuboval napovedim pred začetkom obračuna drugega kroga skupinskega dela v Londonu in s končnim izidom 7:5, 6:2 prekinili niz 23. zaporednih zmag Novaka Đokovića.

Srbski šampion je po porazu v finalu Cincinnatiju, kjer ga je premagal prav Federer, nanizal turnirske lovorike v New Yorku, Pekingu, Šanghaju in Parizu, kljub porazu pa ostaja v igri za preboj v polfinale zaključnega turnirja.

Federer, ki v medsebojnih dvobojih zdaj vodi z 22-21, je spotoma prekinili Đokovićev niz 16. zaporednih zmag na World Tour Finals in 38. zaporednih zmag na pokritih igriščih. Srb je pri mreži športno čestital 34-letnemu veteranu, nato pa na tiskovni konferenci izrekel nekaj besed, ki so ujezile njegovega rivala.

''Pridejo dnevi, ko se niti približno ne počutiš najbolje. Čestitke Rogerju, ker je spreminjal tempo in mi podajal različne žogice. Tako slice kot spin je uporabljal zelo modro. Serviral je učinkovito,'' je bil vljuden Đoković.

''Jaz sem naredil ogromno, ogromno neizsiljenih napak. Podaril sem mu zmago, še posebej v drugem nizu. Taktično je igral dobro. Nedvomno je bil boljši igralec na igrišču. A obenem mislim, da sem mu dovolil diktirati tempo z osnovne črte,'' je dodal prvi igralec sveta.

 novak đoković | Avtor: EPA EPA
Izjavo, ki v svojem bistvu še najbolj spominja na nekaj iz repertoarja Serene Williams, so novinarji posredovali Federerju, ki je dejal: ''Podaril mi je zmago? No, res ni bil tako dober kot v prvem nizu, a iskreno mislim, glede na to, kako je igral v  letošnji sezoni, da ga je še vedno treba odpraviti. To ni lahko. Ni igral grozno. Vem, da lahko igra bolje. Zakaj pa je igral tako? Rad bi si lastil zasluge za to zmago.''

Đoković in Federer nikoli nista veljala za dobra prijatelja, čeprav je njun odnos v zadnjem času zelo korekten. Vse se je začelo pred desetimi leti, ko je bil Švicar kritičen do Srbovih domnevnih fizičnih težav na obračun Davisovega pokala med Srbijo in Švico. Podobne obtožbe sta na račun prvega igralca sveta izrekla Andy Roddick in Tommy Robredo

Sovraštvo med tenisačema je doseglo vrhunec januarja 2008, ko je Đoković prvič na turnirju za Grand Slam ugnal takrat številko ena svetovnega tenisa. ''Kralj je mrtev, naj živi kralj,'' je takrat dejala Srbova mati in prilila olje na ogenj turbulentnemu odnosu.

V Montrealu leta 2007 je Federer izjavil, da Đokovićeva igra ni nič posebnega, leto kasneje v Monte Carlu pa je njegovi družini zabrusil, naj bo tiho, potem ko je od njega zahtevala, naj preveri odtis Srbove žogice.

Potem ko so se odnosi leta 2009 nekoliko otoplili, je znova počilo dve leti kasneje na OP ZDA, ko je Đoković še drugo leto zapored ubranil dve zaključni žogici Federerja in se tako kot leto poprej znova uvrstil v finale. Švicar je na tiskovni konferenci dejal, da verjame v ''trdo delo'', ne pa ''igranje na srečo''.

V zadnjih letih med njima ni bilo večjih napetosti, saj predvsem Đoković, odkar se je povzpel na svetovni teniški prestol, zelo pazi na svojo javno podobo. Za nekaj zdrahe sta namesto tenisačev nazadnje poskrbela kar Đokovićev oče Srđan in tener Boris Becker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.