Šport
36 ogledov

Đoković z Vajdo vstal iz pepela

novak đoković EPA
Novaka Đokovića je na poti do zmage v Indian Wellsu ponovno vodil nekdanji glavni trener Marián Vajda, kar je vzbudilo nove dvome o plodnosti sodelovanja med srbskim tenisačem in legendarnim Borisom Beckerjem.

Novak Đoković je v finalu teniškega turnirja v Indian Wellsu premagal Rogerja Federerja in osvojil 17. masters v svoji karieri. S tem se je na večni lestvici izenačil z Američanom Andrejem Agassijem ter zaostaja samo še za Federerjem (21) in Rafaelom Nadalom (26).

novak đoković marian vajda | Avtor: EPA EPA
Drugi igralec sveta je prvič po letu 2006 v Kalifornijo pripotoval brez osvojene lovorike, saj ga je v četrtfinalu OP Avstralije premagal kasnejši zmagovalec Stanislas Wawrinka, v polfinalu Dubaja pa je bil od njega boljši Federer. Presenetljivi porazi so vzbudili dvom o delu, ki ga opravljata z Borisom Beckerjem, še posebej zato, ker je v Kaliforniji ekipo spet vodil Đokovićev nekdanji glavni trener Marián Vajda. Razlika je bila očitna.

''Letos njegova igra nekoliko niha, morda pa bo to na dolgi rok imelo dobre posledice za njegov tenis,'' je povedal Vajda, ki se je lani v dogovoru s svojim varovancem umaknil z mesta glavnega trenerja v želji, da bi imel več časa za svojo družino. ''Seveda gre za veliko spremembo. Vajen je bil mene, procesa, treningov in nasvetov. Vse je teklo kot namazano. Očitno je moja prisotnost pomembna, a videli bomo, kako naprej. Moral se bo navaditi na novega trenerja, a to ni lahko. Potrebuje čas,'' je povedal Vajda, ki bo Đokovića spremljal 12 tednov na leto. Prvič se mu je pridružil v Indian Wellsu, spremljal pa ga bo še v Monte Carlu, Madridu, Torontu in Pekingu.

Teniškega cirkusa ne pogreša

Đoković in Vajda sta začela sodelovati leta 2006 in skupaj dosegla vse največje uspehe, med katere prištevamo tudi šest turnirjev za grand slam. Na vprašanje, ali je pogrešal Melbourne, kjer je Đoković pred letošnjim turnirjem nanizal tri zaporedne zmage, je Vajda odgovoril: ''Ne. Moram priznati, da ne. Užival sem z družino. Seveda sem gledal njegove obračune in bil sem veliko bolj sproščen kot na igrišču. Včasih sem bil pod takšnim stresom, da sem pozabil na igro,'' je povedal nekdanji slovaški tenisač.

Đoković je lani začel sodelovati z Borisom Beckerjem, zvezdniška zasedba pa še vedno čaka na prvo turnirsko lovoriko. Nekdanji nemški tenisač ni pripotoval v Indian Wells, bo pa Srba spremljal v Miamiju. ''Pri delu z Borisom je veliko več plusov kot minusov. To je šele začetek sodelovanja in trajalo bo nekaj časa, da se bova povsem ujela,'' je po zmagi v Indian Wellsu povedal Đoković. Če bo temu res tako, bo pokazal čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.