Šport
63 ogledov

Đoković zavrnil nošenje srbske zastave

novak đoković oi london EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković se je odločil, da na prihajajočih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru ne bo nosil srbske zastave.

Najboljši tenisač sveta Novak Đoković je nedvomno prvi obraz srbskega športa in glavni favorit za zlato odličje na olimpijskem teniškem turnirju v Riu.

Srbskega šampiona je pred štirimi leti v Londonu, kjer je v boju za bron moral priznati premoč Juanu Martinu Del Potru, doletela velika čast, da je na otvoritveni slovesnost nosil srbsko zastavo. Najboljši športnik preteklega leta je tudi na prihajajočih OI glavni kandidat za zastavonošo, vendar se je temu odpovedal še pred uradnim imenovanjem. 

''Ne vem, kako poteka izbor, lahko pa vam že zdaj povem, da ne bom sprejel, če bom izbran,'' je po zmagi v četrtfinalu OP Francije povedal Đoković. ''To čast sem imel v Londonu. Mislim, da bi bilo korektno, če v Riu to čast prepustim nekomu drugemu,'' je svoje stališče pojasnil 29-letnik.

Na vprašanje, katerega srbskega športnika bi predlagal kot svojo zamenjavo, je Đoković odvrnil: ''Imamo veliko športnikov, ki si zaslužijo nošenje zastave, tako v individualnih kot ekipnih športih. Nikogar ne morem predlagati, ker to ne bi bilo pošteno do drugih. Podprl bom tistega, ki bo izbran,'' je sklenil Srb.

Đoković bi si z nespametno potezo kmalu prislužil diskvalifikacijo na OP Francije, ko je med obračunom s Tomašem Berdychom jezno zalučal svoj lopar. Koga bi lahko zadel, preberite TUKAJ.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.