Šport
25 ogledov

Đokovićev trojni dvojček

novak đoković andy murray EPA
Novak Đoković je postal prvi tenisač v zgodovini, ki mu je trikrat v različnhi sezonah uspelo osvojiti oba uvodna Mastersa sezone - Indian Wells in Miami.

Prvi igralec sveta je z zmago v Miamiju, kjer je v treh nizih premagal Andyja Murrayja, še tretjič v svoji karieri (2011, 2014-2015) zabeležil t.i. dvojček na ameriški turneji, s tem pa izboljšal dosežek, ki si ga je delil z Rogerjem Federerjem. Švicarski šampion je namreč tako v Indian Wellsu kot Miamiju zmagal v letih 2005 oziroma 2006.

"To, da sem ponovno dobil oba turnirja, mi pomeni ogromno. Zelo me je motiviralo za naslednje turnirje in zelo pozitivno vplivalo na mojo samozavest. Toda po današnjem dvoboju nimam več veliko energije. Vedno je težko igrati z Andyjem. Niti za trenutek se na igrišču nisem počutil dobro, sproščeno. Prisilil me je, da sem garal. Prepričan sem, da se on ne počuti nič drugače. Zelo sem vesel, da sem bil del tega finala," je dejal Đoković.

andy murray | Avtor: EPA EPA
Sedemindvajsetletni prvi teniški igralec sveta in osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam (petkrat je osvojil odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, dvakrat Wimbledon in enkrat odprto prvenstvo ZDA v New Yorku), je na Floridi dosegel svojo 51. turnirsko zmago. Đoković je doslej petkrat zmagal v Miamiju in je drugi najbolj uspešen igralec na tem močnem turnirju, za Andrejem Agassijem (6).

"Zame je bila tekma zelo zahtevna, predvsem psihično. Dva niza sem igral dokaj dobro, mogoče bi lahko kaj več opravil v podaljšani igri prvega niza. V zaključku sem imel zelo težke noge in enostavno nisem mogel storiti več, kot sem. Nisem še na ravni Đokovića, toda občutek imam, da se približujem," je ocenil Murray. Po operaciji hrbta septembra 2013 je izgubil vseh 12 dvobojev proti igralcem velike trojice, Đokoviču, Federerju in Rafaelu Nadalu. Srba je zadnjič ugnal leta 2013 v finalu Wimbledona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.