Šport
28 ogledov

Đokoviću ponujali 200.000 evrov

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković se je dotaknil obtožb na račun svetovne teniške elite in vsak poskus prirejanja izidov označil za zločin.

Teniški svet pretresa vsebina dokumentov, ki naj bi dokazovali, da so v prirejanje izidov vpleteni tudi nekateri najboljši igralci zadnjega desetleja, vendar naj bi pristojne organizacije vse prijave uspešno pometle pod preprogo.

Na obtožbe, ki mečejo senco dvoma na legitimnost teniških izidov, se je odzval prvi lopar sveta Novak Đoković, ki je pred desetimi leti prejel ponudbo za prirejanje izidov na turnirju s St. Peterburgu. Neznanci so mu prek članov njegove ekipe ponudili 200.000 evrov za poraz v prvem krogu. Srb jim je odgovoril tako, da je odpovedal udeležbo na turnirju.

''Niso pristopili do mene, ampak do ljudi, ki so bili takrat člani moje ekipe. Počutil sem se grozno, saj s tem nikakor nisem želel biti povezan. Nekdo bi temu rekel priložnost. Zame je to nešportno dejanje, zločin v športu. Tega ne podpiram. Mislim, da v nobenem športu ni prostora za to, še posebej ne v tenisu,'' je povedal najboljši igralcec sveta, ki na prizorišču uvodnega Grand Slama sezone napada šesto lovoriko. Branilec naslova je v prvem krogu z igrišča odpihnil mladega Hyeona Chunga s 6:3, 6:2, 6:4.

''Na srečo nisem bil nikoli neposredno vpleten v takšne situacije. Seveda smo takoj zavrnili. Tip, ki je posredoval ponudbo, nikoli ni prišel do mene. V zadnjih šestih, sedmih letih nisem doživel ničesar podobnega,'' je povedal Đoković in dodal, da nekaj gnilih jabolk ne bo omadeževalo ugleda tega športa.

''V tenisu ni prostora za korupcijo. Trudimo se, da bi tenis ostal čist. Mislim, da to ne meče sence dvoma na nas. Ljudje ugibajo, za katere igralce gre, a v tem trenutnu ni nobenih dokazov o kateremkoli aktivnem tenisaču. Dokler je temu tako, so vse skupaj samo špekulacije,'' je sklenil srbski šampion.

Oglasila se je tudi številka ena ženskega tenisa Serena Williams. ''Ko igram, igram na vso moč. Zdi se mi, da enako velja za vse moje nasprotnice. Če se kaj takšnega dogaja, o tem ne vem nič. Včasih sem v svojem svetu,'' je povedala Američanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.