Šport
15 ogledov

Okrepitvi na Jesenicah

acroni jesenice navijači navijač Nik Rovan
Acroni Jesenice bosta v prihodnjih dneh okrepila ameriški in slovaški napadalec Jonathan Juliano in Rastislav Gašpar, poroča spletna stran kluba.

Juliano, 180 centimetrov visoki in 82 kilogramov težki napadalec, prihaja iz študentskih vrst, kjer se je izkazal kot zelo uspešen strelec. V študentski ligi ACHA je v lanski sezoni za univerzo Davenport odigral 45 tekem, na katerih je zbral 85 točk (31 golov in 54 podaj). Američan v teh dneh ureja dokumente v ZDA, na Jesenice pa naj bi prispel do konca tedna.

Že danes pa naj bi se železarjem pridružil 28-letni Gašpar, ki prihaja na enomesečni preizkus. Gašpar je vso svojo kariero igral v slovaški prvi in drugi ligi. V elitni slovaški ligi (Zvolen, Nitra, Banska Bystrica) je 184 centimetrov visoki in 84 kilogramov težki center odigral 173 tekem in zbral 33 točk (11 zadetkov in 22 podaj), v drugi slovaški ligi pa je pri moštvih Zvolen, Banska Bystrica, Lučenec, Trebišov in Mihalovce odigral 187 tekem in zbral 169 točk (45 zadetkov in 124 podaj).

Če bodo vsi dokumenti za oba napadalca urejeni, bosta svojo kakovost lahko pokazala že na nedeljskem karavanškem derbiju, na katerem se bodo železarji v sklopu lige Ebel pomerili s Celovčani.

Komentarjev 1
  • bluesky 09:36 30.november 2011.

    A bosta zdržala do božiča? Škoda za tak klub, prou boli ko ga gledam na dnu lestvice.