Šport
27 ogledov

OKS "izplačal" Tino in Petro

Bo denarna nagrada OKS dovolj, da omehča srce Tine Maze in njene ekipe? (Foto: w Žurnal24 main
Olimpijski komite Slovenije je danes določil višino denarne nagrade za obe slovenski junakinji olimpijskih iger. Dvakrat srebrna Tina Maze bo tako dobila 35, bronasta Petra Majdič pa 15 tisoč evrov.
Nagrade so bile izplačane kljub dejstvu, da v pogodbah s športniki OKS te obveznosti ni imel, saj so bila najboljšim športnikom, ki so bili kandidati za nastop na igrah, nakazana sredstva za priprave že v času pred začetkom OI v Vancouvru.
Tone Jagodic, generalni sekretar OKS

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) se je odločil, da bo denarno nagradil dobitnici odličij na olimpijskih igrah v Vancouvru. Tini Maze je za osvojeni srebrni medalji nakazal 35.000 evrov, njenemu trenerju Andrei Massiju 28.000 evrov, Petri Majdič za bronasto medaljo 15.000 evrov, njenemu trenerju Ivanu Hudaču pa 12.000 evrov.

"Na podlagi sklepa izvršnega odbora OKS po končanih OI v Vancouvru, da se skuša zagotoviti sredstva za finančne nagrade nosilkama medalj in njunima trenerjema, so bile nagrade izplačane po enakih merilih kot nosilcem medalj na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu. Nagrade so bile izplačane kljub dejstvu, da v pogodbah s športniki OKS te obveznosti ni imel, saj so bila najboljšim športnikom, ki so bili kandidati za nastop na igrah, nakazana sredstva za priprave že v času pred začetkom OI v Vancouvru," je pojasnil generalni sekretar OKS Tone Jagodic.

"Prav tako je OKS izplačal sredstva v višini 53.132 evrov iz sklada vrhunskih športnikov dvanajstim najboljšim športnikom, ki so bili z rezultati v prejšnji sezoni upravičeni do izplačil. To so Sara Isakovič, Vasilij Žbogar, Lucija Polavder, Rajmond Debevc, Peter Kauzer, Teja Gregorin, Sašo Taljat, Luka Božič, Miha Pirih, Tomaž Pirih, Rok Kolander in Rok Rozman. Sredstva za sklad vrhunskih športnikov prispeva tudi Fundacija za financiranje športnih organizacij, OKS pa si želi, da bi se temu projektu pridružilo tudi ministrstvo za šolstvo in šport," je še dodal Jagodic.

OKS je danes na Fakulteti za šport v Ljubljani podpisal tudi pogodbe z desetimi nacionalnimi panožnimi zvezami za sofinanciranje priprav in strokovno podporo za olimpijske igre leta 2012 v Londonu. Prvi seznam kandidatov za OI bodo pripravili sicer šele novembra letos, na podlagi izidov v letih 2008 in 2009 pa so določili kvoto 38 športnikov iz 11 športnih panog: atletike, gimnastike, jadranja, juda, kajaka in kanuja na mirnih in divjih vodah, kolesarstva, košarke, veslanja, plavanja in strelstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.