Šport
19 ogledov

"Olajšanje" in "Fak dobro pripravljen"

Fak in kolegi že nekaj tednov trenirajo na beli Pokljuki. (Foto: Slovenia Biathl Žurnal24 main
Jakov Fak bo lahko nastopal za Slovenijo. "Zdaj smo priče velikemu olajšanju," je dejal trener Uroš Velepec. "Fizično pri vrnitvi v tekmovalni ritem ne bo imel nobenih težav, psihično pa, upam, da tudi ne."

S tem se je povečala konkurenčnost, saj bo šest tekmovalcev v A-ekipi in tekmovalna agresivnost bo tako večja.
Uroš Velepec
"Naslednji teden naj bi se končal postopek za pridobitev slovenskega državljanstva, saj je bilo soglasje Hrvatov edina stvar, ki je še manjkala. Potem bo o primeru odločal izvršni odbor Mednarodne biatlonske zveze (IBU), verjetno na dopisni seji. Na IBU so že seznanjeni in vedo za to zgodbo. Mislim, da bi lahko Jakov Fak po najboljšem scenariju nastopil že na prvi tekmi pokala v Östersundu na Švedskem," je o naslednjih korakih v primeru Jakov Fak pojasnil Tomaž Šušteršič, tiskovni predstavnik Biatlonske zveze Slovenije.

Uroš Velepec, trener slovenske moške reprezentance, je dejal, da se s podrobnostmi prestopa v zadnjem obdobju ni ukvarjal. "Najtežje za trenerja je, ko gleda tekmovalca z bolečinami in trpljenjem, ker ne more normalo trenirati. Temu smo bili priča v zadnjih tednih. Razplet pomeni tudi olajšanje za vso slovensko ekipo, ker je to vzdušje vplivalo tudi nanjo. Zdaj smo priče velikemu olajšanju. Jakov Fak sicer v tem času ni izgubil ničesar, saj je bil na treningih v zadnjem obdobju odličen. Fizično pri vrnitvi v tekmovalni ritem ne bo imel nobenih težav, psihično pa, upam, da tudi ne. Vse pa bomo videli na tekmi čez dva tedna," je povedal Velepec.

Slovenska reprezentanca je s Fakom, ki je na olimpijskih igrah v Vancouvru s tretjim mestom na četrto potisnil Klemna Bauerja, veliko pridobila. "Fak je bil že dve leti enakovreden član naše ekipe. Imeli smo ga za svojega člana. Končno se je uresničila njegova želja, da prestopi k nam. S tem se je povečala konkurenčnost, saj bo šest tekmovalcev v A-ekipi in tekmovalna agresivnost bo večja v želji, da se posameznik prebije med četverico, ki bo nastopala v svetovnem pokalu, saj nastop ne bo samodejno  zagotovljen. V pokalu narodov bi bili, če bi že v prejšnji sezoni upoštevali njegove točke, med prvo deseterico. To pomeni, da bi to zimo v svetovnem pokalu nastopali s peterico, kar je tudi sicer cilj v letošnji sezoni. Nastop Faka prinaša veliko dodatno vrednost za štafeto. Vedno smo imeli šibek člen. Če preveč zaostaneš v prvi ali drugi predaji, ne prideš več nazaj," je dodal Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.