Šport
12 ogledov

Olajšanje, ker ni treba spet v Linz

Finančni vložek ZM Olimpije v Alexa Westlunda se je izplačal. Žurnal24 main
Junak in Žurnalov igralec šeste polfinalne tekme v ligi Ebel med ljubljansko ZM Olimpijo in Linzem je bil znova vratar zmajev Alex Westlund. Ta naslov mu je všeč, še bolj vesel pa je zmage.
 
 

Westlund tako dobro igra že celo sezono, mi pa poskušamo v obrambi odigrati čim boljše. Vendar je on na svojem mestu, tudi ko mi popustimo.

Ralf Intranuovo

 
Tik pred koncem avstrijskega državnega prvenstva ni dvoma: najboljši med zmaji je 32-letni vratar Alex Westlund , ki si je v svoji karieri izkušnje nabiral v različnih ameriških hokejskih ligah, tri sezone pa je preživel tudi v močnem ruskem državnem prvenstvu. Ob začetku sezone so v ljubljanskem klubu največji kupček denarja odrinili prav za ameriškega vratarja, ki je med sezono brez dvoma pokazal, da je bila odločitev ljubljanskega športnega direktorja pravilna. S 93-odstotno učinkovitostjo je Westlund najboljši vratar lige Ebel. Poleg tega je bil v letošnji sezoni večkrat tudi izbran za Žurnalovega igralca tekme, nazadnje prav na šesti polfinalni tekmi, na kateri so si zmaji priborili vstopnico za finale. "To je lepo," je o tem, kaj si misli o novem naslovu najboljšega v ljubljanski ekipi, povedal Westlund. "Vedno je lepo, ampak najpomembnejša je zmaga."

 
 

Imamo najboljšega vratarja v ligi, kar znova in znova dokazuje. Vsako tekmo nas drži pokonci.

Brendan Yarema

 
Kljub izjemnim predstavam in številnim pohvalam pa v New Jerseyju rojeni Američan ostaja skromen. Njegova mreža je v nedeljo ostala nedotaknjena, a zavrača misli, da je za to zaslužen sam. "Danes to ni imelo nič opraviti z mano. To je bila ena od najboljših obramb letos. Obramba je svoje delo opravila odlično, ni pustila čistih strelov. Kakorkoli, naša obramba ni puščala priložnosti nasprotniku," zatrjuje Westlund. Za hokej se je sicer navdušil pri osmih letih, ko naj bi prespal pri prijatelju, a sta s celo noč igrala hokej. Ob njegovih predstavah – svoje delodajalce je navdušil že na prvih pripravljalnih tekmah – je tako kar težko verjeti, da je bil hokej nekoč veliko jabolko spora med njegovima staršema. Njegovi mami se je namreč zdel preveč nasilen, zato ga je oče na skrivaj vpisal v hokejski klub. "Danes je to, da igram hokej, ne moti več," je ob začetku svoje kariere v Evropi priznal 32-letnik.


Alex Westlund je s 93-odstotno učinkovitostjo najboljši vratar v ligi Ebel. © Saša Despot

 
Po avanturi v Rusiji in vmesnem igranju v ameriških hokejskih ligah se je Westlund v Tivoliju dobro znašel. V vratih je odlično zamenjal duha nekdanjega ljubljenca ljubljanskega občinstva, rojaka Stanleyja Reddicka, in Olimpiji pomembno pomagal na poti do finala v že prvi sezoni v močnem avstrijskem prvenstvu. In kaj je Westlund občutil ob zadnjem sodnikovem žvižgu? "Olajšanje, ker nam ni treba v Linz na sedmo tekmo. Mislim, da ni nihče pričakoval, da se bomo uvrstili v finale. Današnja tretja tretjina je bila naša najboljša tretjina v tej sezoni. In trenutno je to odličen občutek," je po tekmi za žurnal24.si povedal Američan.

 

Preberite še

Olimpija v finalu
Slavljenec igralec tekme

Westi bi razkosal nagrado
Hokejist z diplomo

Westlund zdaj že pogleduje proti finalu. "Salzburg je očitno zelo dobra ekipa. Mislim, da so v tej sezoni igrali najboljši hokej, zato bodo seveda nevarni. Z njimi smo se pomerili že štirikrat, zato vemo, kaj lahko pričakujemo. Vemo tudi, da bomo morali prikazati svojo najboljšo igro," je v pogovoru še povedala ljubljanska tridesetica. "Danes bomo torej uživali, nato pa se bomo začeli pripravljati na prvo tekmo v finalu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.