Šport
44 ogledov

Ole odtekel zadnji krog: legenda OI v pokoj

ole einar bjoerndalen biatlon olimpijske igre soči Reuters
Legendarni norveški biatlonec Ole Einar Bjørndalen je danes naznanil, da se namerava po koncu letošnje sezone upokojiti.

Norvežan Ole Einar Bjørndalen si je v Sočiju priboril še dve zlati olimpijski odličji, s čimer je postal najuspešnejši zimski olimpijec vseh časov, presegel je legendarnega rojaka Bjørna Dæhlieja. Bjørndalen je skupaj na zimskih olimpijskih igrah osvojil osem zlatih kolajn, štiri srebrne in eno bronasto. Nemški televiziji ARD je naznanil, da je čas, da smuči in puško dokončno obesi na klin.

Kaj bo delal v prihodnje, se še ni odločil. Nedavno pa je bil sicer skupaj s kanadsko hokejistko Hayley Wickenheiser izvoljen v komisijo športnikov pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK).

Štiridesetletni Norvežan je, ki je na največjih tekmovanjih tekmoval več kot dve desetletji, je dosegel tudi 94 zmag v svetovnem pokalu (ena je tekaška), ima 19 svetovnih naslovov in skupno 39 kolajn s svetovnih prvenstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.