Šport
21 ogledov

"Olimpija bo kaznovana"

V Tivoliju bo vendarle treba vključiti kamero. Druga tekma bo na sporedu danes, Žurnal24 main
Na prvi tekmi hokejskega DP v Tivoliju kamera nad golom ni delovala, zato ogled spornega jeseniškega zadetka ni bil mogoč, kar ni v skladu s pravili tekmovanja. Ali Olimpijo čaka kazen in kakšna bo?

"V spornih primerih pred golom se uporabi kamera, nameščena nad njim. Funkcija je enaka kot v tekmovanju EBEL" se glasi nedvoumni del obvestila, ki ga je Slohokej poslal kluboma pred finalom DP.

GALERIJA S PRVE TEKME.

"Glede nedelujoče kamere nimamo pravilnika, ampak gre za to, da bo Olimpija vseeno dobila sankcijo," je za zurnal24.si pojasnil Bogdan Jakopič, direktor Slohokeja, družbe, ki vodi vse hokejske lige, torej je pristojna tudi za finale državnega prvenstva: "Čakam na poročilo sodnikov in potem se bom odločil. Mislim, da ne bo šlo za denarno kazen, morda le za opozorilo. Ta kazen ne bo imela nobenih posledic, ki bi vplivale na naslednjo tekmo. Vsekakor pa se ne sme zgoditi, da na drugi tekmi kamera ne bi bila prižgana." Jakopič je glede kazni prvostopenjski organ, mogoča pa je pritožba na pritožbeni senat.

Človeka na zapisniški mizi so (v Olimpiji, op. a.) pozabili obvestiti, naj priklopi kamero.
Bogdan Jakopič

"Še srečno se je končalo, ker so Jesenice vseeno zmagale. Če bi nadzorna kamera delovala, bi bil – mogoče, tega ne morem prejudicirati –, lahko že tedaj priznan gol Jesenicam. Ampak o tem sodniki sploh niso odločali. V tem primeru zaradi nedelujoče kamere Jeseničani niso utrpeli škode, v nasprotnem primeru pa bi šlo verjetno za precej drugačno sankcijo. Konkretno ne morem reči, ker tega nimamo v aktih hokejske zveze, ki so stari in slabi, ampak pripravljamo spremembe," je še dodal direktor Slohokeja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.