Šport
11 ogledov

Olimpija dobila prvi derbi v sezoni

Tilia Olimpija Acroni Jesenice 2010/2011
1/18
Žurnal24 main
V četrti tekmi poletne hokejske lige Rudi Hiti 2010 so hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije v prvem večnem derbiju to sezono po kazenskih strelih s 3:2 premagali Acroni Jesenice.

Večni derbi se je začel v pravem vzdušju, saj se je na tribuni blejske dvorane zbralo okrog 1200 gledalcev. Do izključitve Stoparja v 6. minuti je bila pobuda na strani zeleno-belih, a brez prave priložnosti za zadetek. Ob izključitvi Ryhanena so gledalci videli prvi zadetek. Z igralcem manj je O'Keefa, ki je tokrat dobil priložnost v jeseniških vratih, premagal Goličič. V prvi tretjini so imeli Jeseničani trikrat igralca več, a je bil ljubljanski vratar Sila brez dela. Že po 30 sekundah nadaljevanja je imel lepo priložnost Elik, a je še lepše branil Sila. Kazen je sledila v 23. minuti, ko je Goličič ob številčni prednosti še drugič zadel v polno. Na polovici srečanja so imeli Ljubljančani minuto in 32 sekund dva igralca več, a vse je ostalo le pri priložnosti Mustonena.

Ob uvodu zadnje tretjine so železarji pritisnili, a najlepša priložnost se je iz protinapada ponudila Goličiču. Imel je možnost, da doseže "hat-trick", a je slabo zaključil akcijo. V 49. minuti je Elik poskrbel za veselje med rdečimi navijači, ko je lepo našel Cavosieja in Jeseničani so se vrnili v igro. Veselje se še ni poleglo, ko so železarji dobrih devet minut prek spretnega Tičarja izid poravnali. Dobre tri minute pred koncem je imel veliko priložnost za ponovni preobrat Ropret, a mu z bližine ni uspelo premagati O'Keefa.

VSV porazil Madžare
V tretji tekmi poletne lige so hokejisti beljaškega VSV-ja s 4:3 premagali Vasas iz Budimpešte.  Vasas je pokazal povsem drugačen obraz kot na tekmi z Jesenicami. V začetku drugega dela je VSV po zadetku Razingarja povedel s 3:1, a so se borbeni Madžari znali vrniti in v 47. minuti izid izenačili. Razingar, najboljši posameznik pri Beljačanih, je bil še enkrat usoden za Vasas, ko je s samostojnim prodorom VSV-ju prinesel minimalno zmago. Za najboljšega igralca je bil izbran Fodor.
Do konca tekme se rezultat ni več spremenil in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Te so bolje izvajali Ljubljančani. V polno sta zadela Šachl in Mustonen, na drugi strani pa je Sila ubranil strela Elika in Lysaka, tako da se je derbi končal z zmago Olimpije.

Izjave po tekmi:

Heikki Mälkia, trener Jesenic: ''Bila je težka tekma, glavni problem je bil v tem, da smo izgubili veliko ploščkov, tudi nadzor nad ploščkom ni bil najboljši, kar je bil danes tudi naš največji problem.''

Žiga Jeglič, hokejist Jesenic: ''Morda smo začeli nekoliko nezbrano, nato smo pokazali, da smo borci, da delamo za ekipo in prišli do izenačenja, ampak vseeno to ni predstava, ki si jo želimo pokazati v ligi EBEL.''

Hannu Järvenpää, trener Olimpije: "Vesel sem, da smo nocoj zmagali. Imeli smo sicer veliko preveč kazni in s tem sem zelo nezadovoljen. Zadovoljen in ponosen pa sem na voljo svoje ekipe, saj je slavila po kazenskih strelih, potem ko so Jeseničani v zadnji tretjini uspeli izenačiti."

Boštjan Goličič, hokejist Olimpije: "Težko je igrati v istem tempu vseh šestdeset minut. Mislim, da se pozna tudi to, da je začetek sezone ter da telesno in psihično še nismo tako močni, da bi zdržali isti ritem. Jeseničani so dobra ekipa, vedeli smo, da se lahko vrnejo v igro in tudi so se, ampak na koncu smo mi imeli v loteriji več sreče."

2. kolo poletne lige Rudi Hiti:

VSV : Vasas Stars 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Acroni Jesenice : Tilia Olimpija 2:3* (0:1, 0:1, 2:0)
Cavosie (48), Tičar (51); Goličič (10, 23)
*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.