Šport
15 ogledov

Olimpija doma odpravila Gradec

sport 24.11.13, hokej, liga Ebel, Olimpija, Red Bull Salzburg, Tivoli, foto: Anz Anže Petkovšek
Telemach Olimpija je v drugi tekmi drugega dela lige EBEL doma premagala goste iz Gradca s 4:2.

Olimpija kljub slabemu izhodišču še vedno potihem upa na igranje v končnici letošnje EBEL lige. Prvo tekmo drugega dela prvenstva so izgubili a se hitro pobrali in danes vknjižili prvi dve točki s zmago s 4:2 proti Gradcu

Tekma se je za Ljubljančane začela sanjsko. Že v drugi minuti so prišli do prednosti po zadetku Gala Korena, kar je bil tudi edini zadetek v tretjini, za kar je po strelu Mušiča poskrbela vratnica gostujočih vrat. Precej bolj nejevoljni pa so bili domači po drugem delu igre. Gostje so nareč z zadetkoma Labella in Soareza izid preobrnili in na zadnji odmor odšli z minimalno prednostjo.

Jan: "Preveč ukvarjanja s sodniki"

Zmaji pa se niso mislili kar tako predati. V zadnjih dvajsetih minutah so se zbrali in si s tremi zadetki priigrali pomembni dve točki. Najprej je izid izenačil Kenneth Macaulay, le trenutek kasneje pa je Koren zelene znova popeljal v vodstvo. Zmago je nekaj sekund pred koncem s strelom v prazna vrata potrdil Aleš Mušič.

"Tokrat smo srečanje začeli precej bolj odločno kot v petek. Hitro smo zadeli in v prvi tretjini z mirno igro držali prednost, V drugi tretjini so fantje brez pravega razloga postali nervozni, kar je vplivalo na našo igro. Preveč so se ukvarjali s sodniki namesto, da bi se osredotočili na svoje naloge na ledu. Vesel sem, da so pokazali karakter in že v uvodni minuti tretjega dela znova prišli do prednosti. Upam, da nam bo ta zmaga dala zagon za naprej," je po tekmi povedal trener zmajev Ivo Jan.

Liga EBEL, drugi del, 2. kolo:

Skupina za prvo mesto:

Orli Znojmo : Vienna Capitals 2:3 (1:1, 0:0, 1:1; 0:1)*
VSV Beljak : Red Bull Salzburg 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Bolzano : Black Wings Linz 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

* - zmaga po podaljšku












Skupina za uvrstitev v končnico:

Telemach Olimpija : Graz 99ers 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Koren (2, 41), Macaulay (40), Mušič (60); Labelle (24), Soarez (30)

Sapa Fehervar : Dornbirn 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Innsbruck : KAC Celovec 4:3 (1:0, 3:2, 0:1)

 

Komentarjev 1
  • vico 00:01 20.januar 2014.

    bravo fantje res ste bli dobri sam tko naprej