Šport
5 ogledov

Olimpija : Jesenice – spopad tujcev

Za prenovljeno Olimpijo so zadetke dosegli Igor Cvetek v 10. minuti, Vnuk v 22., Žurnal24 main
Oba slovenska hokejska velikana bosta novo sezono začela močno spremenjena. Prvi derbi med Jesenicami in Olimpijo bo že 25. avgusta, hokejisti obeh moštev pa prav v teh dneh končujejo najtežji del priprav – nabiranje kondicije.

Jeseničani so gorenjske vršace zamenjali za prekmurske ravnice, kjer so igrali tudi hokej na travi, Ljubljančani pa so se potili kar v prestolnici oziroma njeni okolici. Železarji novo sezono začenjajo močno spremenjeni, ali bolje rečeno oslabljeni, saj je klub zapustilo pet najučinkovitejših igralcev minule sezone in trener Matjaž Kopitar. Kopitarja, ki je Jesenice lani popeljal do 5. mesta v ligi EBEL, je zamenjal Kanadčan Kim Collins.



 
 

“Olimpija se je pred novo sezono okrepila z velikim številom severnoameriških hokejistov, kar naj bi nakazovalo tudi njihov slog igre. Po drugi strani pa so Jeseničani ostali kar brez petih ključnih igralcev. Upam, da bodo novi tujci zmožni zapolniti vrzel in da bosta obe ekipi izboljšali lansko peto mesto Jesenic. To bi pomenilo korak naprej v slovenskem hokeju.”

Matjaž kopitar, pomočnik selektorja hokejske reprezentcance

 
"Kondicijski trener Rok Pekolj je dosedanje delo označil za odlično in prepričan sem, da se bo to obrestovalo tudi na ledeni ploskvi. Sam sem v teh dneh opravil številne pogovore z igralci, hkrati pa sem jih spremljal pri vadbi. Reči moram, da sem zelo zadovoljen, in sicer v prvi vrsti z njihovim pristopom do treningov, še pomembnejši podatek pa je, da so fantje že sedaj odlično pripravljeni," je o prvih vtisih o svojih igralcih povedal 45-letni Kanadčan. Strokovnjak, ki je nazadnje delal v Švici, bo imel med drugim na voljo kar tri izjemne reprezentančne vratarje, saj se je kljub dobri sezoni na Švedskem domov vrnil Robert Kristan. Kdo so tuje okrepitve, bo znano na prvih tekmah.

Sekelj odprl blagajno

Še veliko več tujega znanja so v svojo ekipo vključili Ljubljančani, ki so se jim z vstopom v avstrijsko ligo izpolnile sanje. Direktor Matjaž Sekelj je nazaj privabil nekatere starejše slovenske ase, poleg tega pa je na hokejski tržnici kupil kar osem severnoameriških hokejistov. Eden izmed njih Greg Kuznik ima celo slovensko državljanstvo. Uvodni del priprav so pri obeh moštvih opravili brez tujcev, ki naj bi v Slovenijo začeli prihajati danes: ”Res sem zadovoljen s pristopom vseh hokejistov. Tudi starejši del moštva dela brez ugovora. Danes se nam bosta pridružila še izvrstni branilec Jeremiah McCarthy in novi vratar Alex Westlund , vendar pa bosta vsaj prvi dan trenirala ločeno od drugih,” je ob koncu suhih priprav, med katerimi so hokejisti tekmovali v teku na Šmarno goro, dejal trener Ildar Rahmatullin , ki mu bo letos v veliko pomoč pomočnik Bojan Zajc .

Liga Ebel se začne 21. septembra.

Jesenice
Odšli: David Rodman, Marcel Rodman, Tomaž Razingar, Tomaž Vnuk, Aaron Fox, Jean Philippe Pare, Seamus Kotyk.
Prišli: Andrej Hebar, Robert Kristan, Paul Healey,  Markus Matthiasson, Derek Bekar.

Olimpija
Prišli: Dejan Kontrec, Jaka Avgustinčič, Žiga Pavlin, Tomaž Vnuk, Nik Zupančič, Ralph Intranuovo, Greg Kuzni, Brendan Yarema, Jerremiah McCarthy, Kenny Corupe, Kevin Mitchell,  Alex Westlund, Ryan Jardine.
Odšli: Sean Fileds, Jason Silverthorn, Ed Hill, Lou Dickenson, Andrej Hebar, Mitja Šivic, Klemen Sodržnik, Aleš Sila, Dejan Žemva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.