Šport
65 ogledov

Olimpija na prvi tekmi boljša od železarjev

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Ljubljanski hokejisti so na prvi finalni tekmi državnega prvenstva premagali Jeseničane s 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) in povedli z 1:0 v zmagah.

V finalu državnega prvenstva sta spet stara tekmeca. Za pričakovan finalni dvoboj med zeleno-belimi, ki imajo status papirnatega favorita zaradi nastopanja v močnejšem tekmovanju med sezono, ter rdečimi pa so se morali branilci naslova iz Podmežakle kar potruditi, saj so jim polfinalni tekmeci iz Celja zadali boleč poraz na prvi tekmi, bili zelo blizu uspeha na drugi in položili orožje šele v zadnji tretjini tretje tekme.

A po polfinalu sta moštvi, Ljubljančani so imeli bistveno manj težav z Založani, začeli z ničle, današnji prvi dvoboj v Tivoliju pa je dobila domača ekipa po dobrih prvih dveh tretjinah in neuspešnem napadu tekmecev v zadnji.

Prva finalna tekma je precej popravila povprečje obiska v tej sezoni v dvorani Tivoli (nepričakovana gneča je povzročila tudi nekaj slabe volje pred blagajno, vsi navijači pa niso bili v dvorani do začetka tekme), za kar so poskrbeli tudi gostujoči privrženci, ki so dodobra napolnili svoj sektor in tudi poskrbeli za oživitev vsaj delčka nekdanjega rivalstva na tribunah.

Na ledu so sicer bolje začeli domači. Jeseničani so imeli prvi prednost igralca več, a bili neučinkoviti, v deseti minuti pa je za vodstvo Olimpije poskrbel Miha Logar, ko je z natančnim strelom od daleč premagal Žana Usa. Za 2:0 pa so zmaji zadeli nekaj minut pozneje, ko je bil v gneči pred golom učinkovit Gal Koren. Za goste je imel najlepšo priložnost Sašo Rajsar, a je meril čez gol Oliverja Roya.

Nadaljevanje je postreglo z začetno jeseniško premočjo in še eno prednostjo 5-4, ki pa so jo domači spet ubranili. Roy je imel v prvem delu druge tretjine nekaj več dela kot Us, ni pa klonil. Kazen za zgrešene priložnosti za goste je prišla pet minut pred koncem tretjine, hitro akcijo domačih je z natančnim strelom končal Jure Sotlar in nenadoma so imeli zeleno-beli že kar občutno prednost. Poleg tega je bil razpoložen še Roy.

A hiter zadetek Jeseničanov, v 46. minuti je po lepi kombinaciji zadel Miha Brus, je gostom še dajal nekaj upanja. Na krilih zadetka so oblegali gol Roya, domači pa so se v tem obdobju tekme povsem umaknili v obrambo, toda še enega zadetka rdečih ni bilo. Trener gostov Dejan Varl je poskusil še brez vratarja v zadnjih dveh minutah, toda kljub še nekaj strelom proti Royu se izid ni več spremenil.

V boju za zvezdico, v samostojni Sloveniji so v prednosti zmaji s skupno 14, jeseniški hokejisti so jih zbrali deset, se bosta ekipi na naslednji tekmi pomerili na terenu železarjev. Druga finalna tekma bo v četrtek, 31. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.