Šport
19 ogledov

Olimpija nemočna v Celovcu

Eric Pance Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti Tilie Olimpije so v 53. kolu lige Ebel utrpeli še drugi zaporedni poraz. Po Sapi so močno oslabljene zmaje na kolena spravili še hokejisti KAC, ki so v Celovcu slavili s kar 7:3. Acroni Jesenice proste.

Ljubljanske hokejiste ob koncu drugega dela tekmovanja pestijo številne poškodbe. Oslabljeni so bili že na prejšnji domači tekmi s Sapo, danes pa so v Celovcu nastopili v še šibkejši postavi; poleg že prej poškodovanih igralcev sta tokrat manjkala še bolni Jamie Fraser in po petkovem obračunu z Madžari kaznovani Boštjan Groznik. Za nameček se je sredi druge tretjine poškodoval še Brock McBride, ki ga je plošček zadel v obraz in bo šele podrobnejši zdravniški pregled pokazal, če gre morda celo za zlom ličnice. Celovčani, ki so bili pred to tekmo na šestem mestu lestvice, so tako brez večjih težav zmagali in razliko med ekipama pred zadnjim krogom zmanjšali le na točko.

Domači so že svojo prvo prednosti igralca več hitro spremenili v vodstvo, ob desni vratnici je palico po strelu Michaela Siklenke podstavil Gregor Hager in vratar Jean Phillipe Lamoureux je prvič klonil. Gostje bi lahko izenačili v 13. minuti, toda Žiga Pance je zadel prečko. Njegov mlajši brat Eric Pance je na začetku drugega dela ob številčni prednosti sicer dosegel izenačenje, ko se je dobro znašel ob levi vratnici in po strelu Damjana Dervariča se je plošček odbil v gol. A Celovčani so hitro spet prišli v vodstvo po dveh grobih napakah v obrambi zmajev, tako da Thomasu Kochu in Thomasu Hundertpfundu iz bližine ni bilo težko matirati vratarja gostov. Ko je moral Lamoureux sredi tekme še četrtič po plošček v mrežo, je bila tekma praktično odločena.

V zadnjem delu so gledalci tako spremljali bolj revialni hokej s še petimi zadetki, domači so najprej povišali na 5:1, nato sta mlajši Pance in Justin Taylor še poskrbela za znižanje zaostanka, a je piko na i postavil Hundertpfund z zadetkom ob igralcu manj na ledu.

Omeniti velja še zanimivo potezo večine gledalcev, ki so sredi prve tretjine do konca uvodnega dela zapustili tribune zaradi protesta proti predragim vstopnicam v končnici tekmovanja.

Kljub današnjemu porazu imajo ljubljanski hokejisti še možnosti za četrto mesto, ki v končnici prinaša prednost domačega terena: izgubil je namreč tudi Salzburg, zadnji tekmec zmajev v torek, tako da imajo zdaj rdeči biki devet točk, Olimpija osem, KAC pa sedem.

Liga Ebel, 53. kolo:

Za uvrstitev od 1. do 6. mesta:

KAC Celovec : Tilia Olimpija 7:3 (1:0, 3:1, 3:0)
Hager (7), Koch (28), Hundertpfund (30, 45, 59), Pirmann (36), Ziuzin (44); Eric Pance (22, 44), Taylor (49)

SAPA Fehervar : Liwest Linz 6:3 (1:2, 0:1, 5:0)
Kovacs (16, 48), Palkovics (43, 55), Sofron (45), Mihaly (59); Keller (7), Mairitsch (13, 32)

Medveščak Zagreb : Red Bull Salzburg 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
Zanoski (8), Letang (19), Waugh (22), Kinasewich (41), Kostović (60); Markus (9), Kristler (15), Heinrich (38)











Za uvrstitev od 7. do 11. mesta:

Orli Znojmo : VSV Beljak 3:2 (1:0, 0:1, 2:0)
Kanko (20), Podesva (41), Boruta (49); Shearer (31), Peintner (60)

Graz 99ers : Vienna Capitals 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Latendresse (4), Ganahl (46); Fortier (17)

Acroni Jesenice so bile proste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.