Šport
40 ogledov

Olimpija ostaja v igri: pojedla linške piškote

Tilia Olimpija Sapa Fehervar Boštjan Tacol
Hokejisti Tilie Olimpije so pred svojimi gledalci prišli do prve zmage v polfinalni seriji lige Ebel proti Linzu. V Tivoliju so slavili z 2:1 in zdaj zaostajajo v zmagah z 1:3. Naslednja tekma bo v četrtek.

Hokejisti Tilie Olimpije so v četrti polfinalni tekmi lige Ebel premagali Black Wings Linz z 2:1 (0:1, 2:0, 0:0). Izid v zmagah so Ljubljančani tako znižali na 1:3. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma bo v četrtek v Linzu.

Po prvi nevarnejši akciji gostov je Gregor Baumgartner močno ustrelil z desne strani od daleč in plošček je končal za hrbtom Matije Pintariča. Na srečo zeleno-belih pa se scenarij tretje tekme ni ponovil, gostje so imeli sicer še nekaj priložnosti, toda Pintarič je strele Briana Leblerja in Roba Hiseyja ter Justina Kellerja obranil. Pred gostujočim vratarjem Alexom Westlundom je bil s strelom od daleč najbolj nevaren Jamie Fraser, strel Žige Panceta je končal ob vratnici, Justin Taylor pa je bil v gneči pred golom Linza za las nenatančen.

Vse pa se je spremenilo v 26. minuti. Na klop za kaznovane sta takrat pri Linzu zapored sedla dva igralca in domači so imeli minuto in 15 sekund dva igralca več na ledu. Prednost so odlično izkoristili. Najprej je Fraser v gneči pred golom našel pot ploščku za hrbet Westlunda, ko pa se veselje na tribunah Tivolija še ni dobro poleglo, so navijači še enkrat skočili v zrak. Le 32 sekund po prvem golu je Boštjan Goličič, ko so imeli zeleno-beli na ledu še igralca več, zadel za vodstvo z 2:1. Zadetka sta dala krila domačim hokejistom, ki so pritisnili proti golu Westlunda, a Linz je bil še vedno zelo nevaren. Danny Irmen je tako le za las zgrešil vrata, na drugi strani pa je v 35. minuti Mušič zgrešil iz neposredne bližine. Pred koncem tretjine so imeli prvič na tekmi igralca manj tudi Olimpijini hokejisti, številčno oslabljenost pa so, tudi po zaslugi nekaj odličnih obramb Pintariča, kljub silovitim pritiskom Linza zdržali brez prejetega gola. Podobno pa je bilo tudi v 39. minuti, ko je bil na klopi za kaznovane McBride, Linz pa v tej tretjini ni dosegel gola.

Gostje so imeli dobro minuto igralca več še v zadnji tretjini, toda dobra obramba domačih je poskrbela, da izenačenja ni bilo. V nadaljevanju je bila igra povsem odprta, s priložnostmi na obeh straneh: za Ljubljančane bi lahko vodstvo povišali Taylor, Eric Pance in Miha Verlič, pri Linzu sta bila nevarna Brian Lebler in Phillip Lukas.

Končnica je bila izredno razburljiva. Linz je imel nekaj pobude, a je domača obramba na čelu s Pintaričem vse zdržala. Zmaji sicer niso izkoristili prednosti igralca več, na drugi strani pa so gostje, ko je bil izključen Damjan Dervarič, vse moči usmerili v napad in Pintarič je moral trikrat izjemno posredovati. Zmaji so lažje zadihali v 59. minuti, ko so s štirimi igralci ostali linški hokejisti, gostom pa nato ni pomagala niti igra brez vratarja zadnje pol minute in zadnja izključitev na tekmi Domna Vedlina. Domači hokejisti so zdržali še ta pritisk in se veselili prigarane, a zaslužene zmage.

Liga Ebel, polfinale:

Tilia Olimpija : Liwest Linz 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) /1:3/*
Fraser (26), Goličič (27); Baumgartner (7)

KAC Celovec : Medveščak Zagreb 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) /3:1/*
Tenute (1, 28), Kalt (24), Herburger (47); Siddal (47)

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.