Šport
19 ogledov

Olimpija pretepla Gradec; Kuhn zaklenil vrata

Hebar Sekelj Olimpija novinarska konferenca Ljubljana kazen nasilje hokej Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so na tekmi 30. kola lige Ebel v dvorani Tivoli gostili Gradec in ga premagali s 3:0, s po enim golom v vsaki tretjini. V grobi in živčni tekmi je blestel vratar domačih Jerry Kuhn.

V ljubljanski klub se je na dan tekme vrnil slovenski reprezentant Andrej Hebar, ki je prekinil pogodbo z Medveščakom, poškodbo pa je zacelil tudi Jan Muršak.

V prvi tretjini je bolj odločno začel Gradec, a je domače v vodstvo v 17. minuti povedel Miha Verlič, ki je izkoristil podajo Žige Panceta, potem ko je slednji prestregel plošček v napadalni tretjini in zaključil z natančnim strelom.

V drugem delu igre se je ritem dvignil, igra pa je postajala vse bolj agresivna. Devetnajstletni Jaka Zdešar je v 28. minuti dosegel svoj prvenec v dresu Olimpije v ligi EBEL, asistiral mu je Aleš Mušič. Ob koncu tretjine so sodniki preprečili pretep Brocka McBrida in Taylorja Holsta, oba petelina sta bila zaradi grobosti izključena za deset minut. Gostje so s provokacijami skušali spreobrniti potek srečanja, a se Ljubljančani niso dali. Po dveh tretjinah je domači vratar Jerry Kuhn zbral že 28 obramb.

V zadnji tretjini se je v enega od pretepov zapletel tudi domači zvezdnik Jan Muršak. Spopadel se je s Kevinom Modererjem in ga nekajkrat dobro zadel, igralec gostov je padel in si poškodoval koleno. Mariborčan si je sicer prislužil petminutno kazen, a v Tivoliju je odmevalo njegovo ime. Zmagovalca je v 55. minuti dokončno Mike Ratchuk, ki je zadel po preigravanju in podaji McBridea.

"Pokazali smo, da če smo disciplinirani, lahko dobro odigramo tudi v Tivoliju. To je že druga zaporedna zmaga doma in lepa popotnica za naprej," je po tekmi povedal Miha Verlič.

"Super tekma, nimam kaj reči. Ko prideš med profesionalce, je vse drugače, razlika je opazna v vsakem elementu igre," pa je bil po obračunu, na katerem je prvič zabil v ligi EBEL, zmage in gola vesel Jaka Zdešar, ki bo v nedeljo praznoval svoj 20. rojstni dan.

Olimpija je drugič v tej sezoni premagala Gradec, prvič v Tivoliju, kamor v nedeljo prihaja predzadnji Dornbirn.

Liga Ebel, 30. kolo:

Telemach Olimpija : Graz 99ers 3:0 (1:0, 1:0, -:-)
Verlič (17), Zdešar (28), Ratchuk (55)

Sapa Fehervar : KAC Celovec 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Dornbirn : Medveščak 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)
VSV Beljak : Black Wings Linz 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Innsbruck : Orli Znojmo 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Vienna Capitals : Red Bull Salzburg 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.