Šport
1 ogledov

Olimpija se je izognila Krimu

Velika verjetnost je, da bosta v finalu igrala Krim in Olimpija. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) so opravili polfinalni žreb za zaključni turnir ženskega pokala. Para sta Celjske mesnine - Krim Mercator in Krka - Olimpija. Zaključni turnir bo konec marca.

Kroglice z imeni štirih polfinalistov je žrebal Ivica Rimanić, selektor ženske članske reprezentance, v imenu RZS pa sta na žrebanju sodelovala tudi Tomaž Jeršič, generalni sekretar RZS, in Samo Kuzma, projektni vodja za tekmovanja. RZS bo vsem štirim klubom, ki so se uvrstili na zaključni turnir, v sredo poslala pogoje za organizacijo tekmovanja. Rok za prijavo bo 12. januar 2010, nato pa bo zveza izbrala najboljšega ponudnika. Naslov pokalnega zmagovalca iz minule sezone brani Krim Mercator.

"Že pred začetkom sezone je bilo jasno, da je osvojitev slovenskega pokala eden od tekmovalnih ciljev Krima Mercatorja. Upam, da nam ga bo na zaključnem turnirju tudi uspelo uresničiti," je dejala trenerka galjeviške zasedbe Marta Bon, medtem ko je Miha Bojovič, trener Celjskih mesnin, dodal: "Zelo sem vesel, da smo se uvrstili med štiri najboljše klube v pokalnem tekmovanju in da bomo to upravičili tudi na zaključnem turnirju. V polfinalu smo dobili najtežjega možnega nasprotnika, kljub temu pa računam, da se bomo upirali po najboljših močeh."

"Po dolgih letih sem se v polfinalu končno le izognila Krimu. Težko bi rekla, koliko možnosti imamo v polfinalu proti Olimpiji, a zanesljivo več, kot če bi se pomerili s Krimom. Za naš klub je to, da se je že drugič zapored uvrstil na zaključni turnir, velik uspeh," je dejala nekdanja reprezentantka in igralka novomeške zasedbe Mojca Derčar, medtem ko je strateg Olimpije Robert Beguš dodal: "V polfinalu se bomo srečali s Krko, ki igra precej boljše kot v minuli sezoni. To je potrdila tudi na nedavni medsebojni tekmi v Tivoliju. Kljub temu sem prepričan, da smo kakovostnejša ekipa in da se bomo uvrstili v finale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.