Šport
37 ogledov

Olimpija sprejela predlog lige Ebel

olimpija jesenice Anže Petkovšek
Slovenski hokejski klub HDD Olimpija Ljubljana po desetih sezonah v prihodnji ne bo igral v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi Ebel.

Podprvaki iz leta 2008 so v zadnjih petih sezonah redni del lige zaključevali na zadnjih mestih, precej oddaljeni od končnice, klub pa je danes od vodstva lige Ebel sprejel "mirovalni" status.

Kot so vodstvu lige Ebel sporočili iz ljubljanskega kluba, so si vzeli nekaj časa premora, da bi klub športno, organizacijsko in finančno prenovili, Olimpija pa ima s statusom mirovanja v prihodnje tako možnost obnoviti članstvo, poročata avstrijska tiskovna agencija APA in spletna stran lige Ebel.

V prihodnji sezoni lige Ebel bo vseeno sodelovalo 12 klubov, obstoječim ekipam se bo pridružil zagrebški Medveščak. Olimpija bo tako v prihodnje članica alpske lige, njeno igranje v tej ligi pa je bilo usklajeno tudi s Hokejsko zvezo Slovenije.

"Olimpija je bila mnoga leta pomemben člen lige Ebel in bo to, upajmo, tudi v prihodnje. Zato ji je vodstvo lige ponudilo pošten dogovor, ki ga je klub sprejel. Z Olimpijo želimo nadaljevati sodelovanje, prav tako tudi z vodstvo slovenske hokejske zveze, tako kot smo to počeli že do zdaj," je ob tem za spletno stran lige Ebel dejal njen predsednik Peter Mennel. Urnik tekmovanja za prihodnjo sezono lige Ebel bo vodstvo predstavilo po končanem svetovnem prvenstvu v Kijevu.

"Mislim, da je bilo kar nekaj teh dogovorov, a kakorkoli, ni nam uspelo najti skupnega jezika in ustreznih financ, ki bi nam zagotavljale boljše nadaljevanje v ligi Ebel. Glede na to, če teh sredstev ni, če ni podpore, je bilo boljše najti skupno točko drugje. Sprejeli smo ponudbo lige in to je največ, kar se je dalo v tem trenutku narediti. Zagotovila za vrnitev v ligo Ebel ni, ker je vse odvisno od nas. Če bomo lahko zagotovili konkurenčno ekipo in urejene razmere, je tudi ligi Ebel v interesu, da se vrne v Ljubljano. To je glavno mesto Slovenije, lepo mesto, njeni prebivalci so željni gledati dober hokej, a je treba zagotoviti sredstva, da bi to lahko izpeljali," je za Val 202 dejal predsednik Olimpije Marko Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.