Šport
307 ogledov

Olimpija tokrat zmlela velike rivale na večnem derbiju

HK SŽ Olimpija : SIJ Acroni Jesenice Profimedia
Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi tekmi nove sezone alpske lige premagali Sij Acroni Jesenice s 6:1 (3:0, 1:1, 2:0).

Današnji derbi med SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami je bil sicer prvi v alpski ligi, a že tretji v novi sezoni. Na prvih dveh so bili boljši železarji, ki so zmagali tako na pripravljalni tekmi na poletni ligi na Bledu kot v polfinalu pokalnega tekmovanja. Po tem pokalnem porazu so v ljubljanski ekipi končali sodelovanje s trenerjem Ivom Janom, njegovega naslednika še niso izbrali, danes je bil na klopi še dosedanji pomočnik Gregor Polončič, ki začasno vodi zmaje.

Zaradi koronskih ukrepov si je danes obračun najboljših slovenskih ekip lahko ogledalo le 400 gledalcev, posamičnih vstopnic za tekmo niso prodajali, vstop so zagotovili le imetnikom sezonskih vstopnic in nekaterim gostom.

V prejšnjih dveh obračunih so Ljubljančani dosegli le en gol, danes pa je bila podoba na ledu povsem drugačna. Še preden se je tekma dobro začela, so domači po prodoru Mihe Zajca vodili z 1:0. Vratar gostov Žan Us je moral nato po plošček v mrežo še v drugi minuti, ko ga je premagal Nejc Brus.

Jeseničani so morali takoj poseči po minuti odmora, v nadaljevanju so sicer ustavili nalet domačih, ki pa so vseeno imeli izrazito terensko premoč. V prvem delu je tako resneje zapretil le Žan Jezovšek, Olimpijino prevlado pa je v prvi tretjini dokončal Aleš Mušič, ko je v zadetek spremenil natančno podajo Žige Panceta.

V drugi tretjini so Jeseničani le vzpostavili ravnotežje, tudi zaradi več kazni na ljubljanski strani. Drugo so gostje izkoristili, ko je v 28. minuti znižal Žan Jezovšek, tudi pozneje pa je imel nekaj več dela Paavo Höolsa. A pritiska v tem delu tekme železarji niso spremenili v še en zadetek, nato pa je domače rešil gol Martina Bohinca, s katerim so si v 36. minuti spet priborili večjo prednost.

Zadnja tretjina ni prinesla spremembe razmerij moči. Sprva sta bili ekipi še enakovredni, zmaji pa so imeli nekaj lepih priložnosti ob igri z igralcem več, v tem elementu pa je nato Zajc dosegel še peti zadetek v 54. minuti. Dokončno pa je učinkovit večer tivolske zasedbe s šestim golom pred koncem potrdil še Sever.

Današnja tekma je bila tudi prva v posebnem začetnem delu tekmovanja, ko so udeleženci AHL razdeljeni v štiri mini skupine. V ljubljansko-jeseniški sta še drugi postavi Celovca in Linza. V tem delu bodo po dve tekmi istih nasprotnikov sešteli in šele seštevek bo dal zmagovalca. Jeseničani in Ljubljančani se bodo drugič pomerili 8. oktobra v dvorani Podmežakla.

Redni del tekmovanja z običajnim točkovanjem in s sistemom vsi proti vsem po enkrat doma in v gosteh se bo potem začel 24. oktobra, končnica pa 27. marca naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.