Šport
18 ogledov

Olimpija v tretjem poskusu zavzela Areno

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb arena
1/7
Dalibor Urukalović/PIXSELL
Telemach Olimpija je v tretjem poizkusu dosegla prvo zmago proti Medveščaku v zagrebški Areni. Po hitrem zaostanku so zmaji dosegli štiri zaporedne gole in tako ohladili "ledeno vročico" v hrvaški prestolnici. Zmaga Olimpije je rahlo presenečenje, saj so "medvedi" v zadnjih tekmah nizali dobre rezultate.

Po reprezentančnem premoru se ta teden spet nadaljuje razširjeno avstrijsko prvenstvo v ligi Ebel. Hokejisti bodo imeli zgoščen urnik, saj bodo na sporedu trije krogi. Na prvem so danes hokejisti ljubljanske ekipe odprli mini serijo tekem v zagrebški dvorani Arena, ki so jo prireditelji poimenovali ledena vročica. Ljubljančani so po nizu treh porazov v zadnjih krogih v hrvaško prestolnico odšli odločeni, da bodo prekinili neuspehe, na njihovi strani pa je bil tudi razplet septembrskega spektakla v Pulju, ko so na nenavadnem prizorišču med antičnimi ostanki že premagali zagrebško zasedbo. A hrvaško moštvo je od takrat v vzponu, že na devetih tekmah ni izgubilo in se je pod vodstvom začasne okrepitve iz NHL Dustina Jeffreyja povzpelo na drugo mesto lestvice, medtem ko so bili zmaji na desetem. A v Zagrebu je na koncu po boljši igri spet slavila slovenska ekipa in domačim zadala drugega od le štirih porazov v sezoni.

Uvod se je odvil po željah zeleno-belih hokejistov in njihovih privržencev. Trener Bojan Zajc je pred nadaljevanjem tekmovanja nekoliko pomešal peterke. Prva z zvezdnikom Janom Muršakom je ostala nespremenjena, mesti v drugem in tretjem napadu pa sta zamenjala Kevin DeVergilio in Aleš Mušič. Medveščak je sicer povedel, ko je imel igralca manj na ledu, pobegnil je Tomislav Zanoski in premagal Jerryja Kuhna. Jefrey je nato zapravil priložnost za povišanje vodstva, odgovor pa je dal prvi napad Olimpije in strelec Chris d'Alvise. Priložnosti za goste sta imela še Scott Freeman in Aleš Mušič, slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan pa je moral drugič po plošček v Medveščakovo mrežo, z natančnim strelom pod prečko ga je ugnal Miha Verlič.

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb jeffrey thomas | Avtor: Dalibor Urukalović/PIXSELL Dalibor Urukalović/PIXSELL
Rutinirana zadnja tretjina

Tudi druga tretjina je bila podobna. Zagrebčani so sicer pritisnili, toda zmaji so se hitro otresli pritiska in že v 22. minuti vodili za dva gola, ko so imeli na ledu igralca več, "power-play" pa je s strelom iz gneče pred vrati Kristana izkoristil de Vergilio. Prejeti gol je spet spodbudil domače, pred Kuhnovim golom je bilo nekajkrat vroče, vendar niso zadeli. Tehtnica pa se je nato spet prevesila na stran gostov, najprej ob strelu Patricka Coulomba, še bolj pa v 32. minuti. Takrat so domači zrušili Brocka McBrida. Gostje so zahtevali kazenski strel, madžarski sodnik pa je pokazal le dve minuti kazni. Ljubljančani številčne prednosti niso izkoristili, a so še pred drugim odmorom prednost povečali na 4:1; Chris D'Alvise je spretno premagal Kristana, potem ko je pridrsal izza gola.

V zadnjem delu se stvari na ledu niso več spremenile. Gostje so s pametno igro znali obdržati lepo prednost, Kuhn pa ni več klonil. Zagrebčani bodo tako priložnost za uspeh na svojem spektaklu iskali na tekmah s Celovčani in Salzburžani, Ljubljančani pa so dobili lepo spodbudo pred nadaljevanjem lige.

Zeleno-bele konec tedna čaka dvojni spored v Tivoliju, najprej bodo v petek gostovali Beljačani s številčno lansko zasedbo zmajev, v nedeljo pa še branilci naslova iz Linza.

Liga Ebel, 20. kolo:

Medveščak : Telemach Olimpija 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Zanoški (5); D'Alvise (8, 37), Verlič (16), De Vergilio (23)

KAC Celovec : Orli Znojmo  1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
VSV Beljak : Graz 99ers  5:7 (3:3, 1:2, 1:2)
Innsbruck : Red Bull Salzburg  2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Sapa Fehervar : Vienna Capitals  3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Dornbirn : Black Wings Linz  3:5 (1:1, 0:2, 2:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.