Šport
24 ogledov

Olimpija z eno roko že drži pokal

Pešut Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Ograjenšek Anže Petkovšek
Telemach Olimpija je že na prvi tekmi finala državnega prvenstva storila velikanski korak proti naslovu.

Z današnjo uvodno finalno tekmo državnega prvenstva se je začelo zadnje dejanje klubskih tekmovanj v Sloveniji v sezoni 2013/14. Čeprav je dogajanje v slovenskih klubih v zadnjih letih daleč od najboljših časov slovenskega hokeja, pa je finale vendarle tista prelomnica, ki naj bi navijačem ponudila največ. Tokrat spet tudi tradicionalni obračun med jeseniškimi in ljubljanskimi hokejisti, čeprav so prvi po hudih težavah in potopu nekdaj enega najbolj prepoznavnih slovenskih klubov Acroni Jesenic zdaj zbrani le v moštvu Team Jesenice, ki deluje na amaterski osnovi in ob pomoči Hokejske zveze Slovenije.

Tudi zaradi statusa jeseniškega hokeja (moštvo Team Jesenice je bilo sicer najboljše slovensko v mednarodni ligi INL) so imeli pred finalom izrazito vlogo favoritov ljubljanski hokejisti, Telemach Olimpija je nenazadnje tudi edini slovenski predstavnik v ligi Ebel, čeprav je v iztekajoči se sezoni v njej nastopila zelo zadržano. Tudi v polfinalu zmaji niso imeli povsem lahkega dela, odpor Triglava so dokončno strli šele v zadnji tretjini povratne tekme (zmagali so s 3:1 in 6:1). Jeseničani so v polfinalu premagali Playboy Slavijo, v gosteh s 3:2, doma s 4:2.

Ograjenšek prerešetal jeseniško mrežo

Ljubljančani so danes začeli bolje, prišli do nekaj strelov, po treh minutah pa že slavili. Jeseniški branilec je izgubil plošček, kar so tekmeci izkoristili, med strelce pa se je vpisal Ken Ograjenšek. Domači se niso dali, ob podpori navijačev so vzpostavili ravnotežje in si ustvarili nekaj priložnosti (še najbolj nevaren je bil Peter Bizalj), vendar niso izenačili. To pa so kaznovali gosti, ko je Anže Ropret po prodoru zadel za 2:0. Ljubljančani so narekovali ritem igri, v 20. minuti je Žiga Grahut najprej zadel prečko, plošček pa je izza gola podal Žiga Pešut, kjer je bil na pravem mestu Ograjenšek.

Gosti so z boljšo igro nadaljevali tudi prvem delu druge tretjine, a so Jeseničani zdržali. Z nekaj obrambami se je izkazal tudi Jure Pavlič. Ko je na klop za kaznovane moral Gregor Koblar, so igralca več domačini izkoristili, uspešen je bil iz protinapada David Sefič.

Jeseniški hokejisti so znova zaigrali bolje, prevzeli za nekaj časa pobudo, a v 53. minuti dobili nov gol. Aleš Mušič je plošček podal izza gola, tretjič na tekmi pa je zadel Ograjenšek. Celjski napadalec je bil še četrtič uspešen štiri minute kasneje, ko je postavil končni rezultat tekme in svoji ekipi priigral veliko prednost.

"Med tekmo je šlo vse po načrtih"

"Pričakovali in upali smo, da bomo iztržili bolj ugoden rezultat. Vendar pa se je na koncu videlo, da je Olimpija celotno sezono nastopala v kakovostnejšem tekmovanju. Preden smo se mi privadili na njih, so imeli hokejisti Olimpije že tri gole prednosti. Ob takem zaostanku pa je bilo težko igrati," je po tekmi dejal jeseniški Miha Brus.

Ken Ograjenšek, Telemach Olimpija, pa: "Zavedali smo se, da je kakovost na naši strani. Med tekmo je šlo vse po načrtih, saj je bilo še kako pomembno, da smo hitro prišli do vodstva treh zadetkov. Zavedali smo se namreč, da dalj časa, kot bi imele Jesenice manjši zaostanek, bolj bi bile nevarne. Motivacija je bila na visoki ravni, saj gre še vedno za finale državnega prvenstva. Hkrati so bile na drugi strani Jesenice, kar še vedno predstavlja derbi."

 

Državno prvenstvo, finale, prva tekma:

Team Jesenice : Telemach Olimpija 1:5 (0:3, 1:0, 0:2)
Sefič (30); Ograjenšek (3, 20, 53, 57), Ropret (14)

Povratna tekma bo na sporedu 3. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.