Šport
165 ogledov

Olimpija z več denarja, okrepitvi tudi slovenska reprezentanta

Olimpija - Bolzano Anže Petkovšek
Hokejska Olimpija z novo celostno podobo in odmevnimi okrepitvami, prihaja Sabolič.

Hokejski klub Olimpija je predstavil novo celostno podobo in razkril cilje v naslednjih letih. S prihodom strateškega partnerja Alexandra Levebvra so precej povečali proračun kluba, pripeljali pa tudi nekaj odmevnih okrepitev, med njimi sta slovenska reprezentanta Robert Sabolič in Blaž Tomaževič.

 

Slovenski prvaki, ki so zadnje tri sezone nastopali tudi v mednarodnem tekmovanju, ligi ICEHL, so predstavitvi v ljubljanskem železniškem muzeju predstavili korenite spremembe v prihajajoči sezoni in za naslednje obdobje.

Po novem v imenu kluba ne bo več pokrovitelja, namesto SŽ Olimpija se bo klub imenoval Olimpija Ljubljana. Spremenili pa so tudi celostno podobo in logotipe. Dosedanji grb je zamenjal stiliziran zmaj v obliki črke L, ki bo, kot so poudarili vodilni v klubu, še dodatno poudaril povezavo kluba in mesta.

Največje novosti pa so na področju financ in kadrovske postave za naslednjo sezono. V klub kot podpredsednik in strateški vlagatelj prihaja Kanadčan Alexandre Lefebvre, eden največjih kanadskih poslovnežev na trgu gradbenega materiala. O številkah predsednik kluba Miha Butara ni želel govoriti, a je namignil, da bo proračun kluba zdaj omogočal, da v Tivoli pripeljejo tudi najboljše slovenske igralce in do zdaj nedosegljive tujce.

SŽ Olimpija | Avtor: Facebook Facebook

Takšne namere so nato takoj potrdili s predstavitvijo igralske zasedbe. Potem ko so se v dneh in tednih po končani sezoni poslovili od nekaterih igralcev (med njimi so bili tudi Chris Dodero in najboljši strelec Trevor Gooch, pa tudi Aljaž Predan), so tokrat predstavili tiste, ki so ostali in predvsem novince.

Najbolj odmevna okrepitev je nedvomno Robert Sabolič, izkušeni slovenski reprezentant, ki je v zadnjih sezonah igral v Beljaku. Poleg njega se bo v Ljubljano po dveh sezonah vrnil tudi njegov dosedanji soigralec Blaž Tomaževič, z Jesenic prihajata branilec Rožle Bohinc in napadalec Lovro Kumanović.

Kot prvi tuji okrepitvi sta na seznamu Kanadčana Kale Kerbashian (nazadnje je igral v slovaški ligi) ter Alexandre Lavoie (najboljši strelec francoske lige, nazadnje član Grenobla). Kot pomočnik trenerja pa v Tivoli prihaja nekdanji reprezentant Andrej Tavželj.

Levebfre je kot motiv za vstop v slovenski hokej izpostavil tudi povezavo s Slovenijo, oče njegove žene je Slovenec, državljanstvo pa imajo tudi njegovi otroci.

Predsednik kluba Miha Butara je poudaril, da bodo cilji dolgoročni in usmerjeni tudi v razvoj mladih igralcev, za naslednje štiri sezone pa so jih natančno razdelali. V ligi ICEHL želijo postopoma napredovati od neposredne uvrstitve v končnico prek polfinala in finala pa vse do naslova prvaka v ICEHL.

"Proces vstopa strateškega partnerja je trajal nekaj časa, z Alexom smo se pogovarjali od septembra. Cilji so precej visoki, a verjamem, da jih bomo z entuziazmom, delom in novimi sponzorji tudi dosegli," je o novostih dejal Butara.

Miha Butara | Avtor: Profimedia Profimedia

"Želimo združevati najboljše slovenske igralce, doslej si nismo mogli privoščiti malo dražjih igralcev. Z vsemi, s katerimi smo podpisali, smo naredili kar velik korak v primerjavi s tem, kar smo imeli doslej. Bomo pa naredili še kakšno presenečenje," je napovedal Butara.

Med tistimi, ki ostajajo kot nosilci tudi v prihodnje, je tudi kapetan Žiga Pavlin. Poleg Pavlina bodo v klubu iz letošnje sezone ostali še vratarja Lukaš Horak in Luka Kolin, branilci Jan Ćosić, Aljoša Crnović, Tian Hebar in Bine Mašič ter napadalci Miha Beričič, Maris Bičevskis, Rok Kapel, Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Nik Simšič, Jaka Sodja, Miha Zajc in Luka Vodlan.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 06:23 27.april 2024.

    Menda Sabolič ob vožnji do svojega delodajalca ni bil zadovoljen z gradnjo drugega tunela karavanškega predora. Odslej se bo raje vozil v LJ iz 170-milijonske jeseniške železniške postaje, ker se zaradi hitrosti potovanja na vlakih lahko regenerira. Sicer pa ima ...prikaži več življenje smisel za ironijo. Kdor kuha zamere se vrti v začaranem krogu. Ljubljanski navijači so Saboliču nekoč skandirali "Ovca-Sabolič". Posledica je bil incident https://www.zurnal24.si/sport/navijaci-jesenic-zbrcali-radijca-112503 .

Sorodne novice