Šport
43 ogledov

Olimpija za slovo visoko izgubila

Hokejska tekma med Olimpijo in Gradcem Simon Maljevac
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 10., zadnjega kroga 2. dela lige Ebel izgubili z ekipo Graz 99ers z 2:6 (1:1, 0:2, 1:3). Ljubljančani so tako končali sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu, saj se niso uvrstili v končnico.

Z današnjo tekmo se je končala mednarodna sezona ljubljanskega kluba, tako kot v prejšnji sezoni brez končnice. V igri zanjo so bili zmaji teoretično do nekaj krogov pred koncem drugega dela, vendar so realne možnosti za nadaljevanje izgubili že prej.

Slovo od lige Ebel so imeli zmaji v Gradcu, kjer je bila domača ekipa prav tako že brez možnosti za zadnje prosto mesto za končnico. Dvoboj je tako pomenil bolj priložnost za čim lepši konec sezone za obe ekipi. Ljubljančani so bili že pred tekmo trdno zasidrani na petem mestu te skupine, ki jim ga šesti Innsbruck ni mogel več odvzeti, prav tako pa ne bi več mogli priti na četrto mesto.

Tudi drugi dvoboj Avstrijcem

Na prejšnjih medsebojnih tekmah v sezoni so bili s 3:2 v zmagah boljši Avstrijci, današnja tekma pa se je bolje začela za slovensko ekipo. Miha Verlič je poskrbel za vodstvo sredi prve tretjine, toda domači so v 18. minuti izenačili. V drugi tretjini so domači zadeli še dvakrat, dobro pa so začeli tudi zadnjo in slovenski hokejist Anže Kuralt – zadnja okrepitev Gradca po olimpijskem premoru – je zadel za 5:1 v 46. minuti. Poraz je nato le nekoliko ublažil Rok Leber.

Sezona za v pozabo

Sezone, v kateri so imeli zeleno-beli cel kup težav in po neuspešnem začetku zamenjali trenerja (namesto Bojana Zajca je vajeti oktobra lani prevzel Ivo Jan, kar pa tudi ni prineslo bistvene spremembe), je tako za Olimpijo konec. Zeleno-beli so jo preživeli na dnu lestvice, v njej izgubili najboljše tujce, ki so odšli v druge klube, nazadnje tudi eden ključnih členov zadnjih sezon vratar, Jerry Kuhn. Vse skupaj je pomenilo, da edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju ni mogel višje kot do 11. mesta.

V končnico so se že neposredno uvrstili klubi, ki so bili v zgodnjem delu lestvice po prvem delu sezone (Salzburg, Dunaj, Bolzano, Znojmo, Beljak in Linz), iz druge skupine pa še Dornbirn in danes kot zadnja madžarska Sapa Fehervar. Brez končnice pa je ostal lanski zmagovalec lige, celovški KAC, ki je bil prekratek za nadaljevanje sezone kljub današnji zmagi proti Innsbrucku.

Liga Ebel, drugi del, zadnji krog:

Graz 99ers : Telemach Olimpija 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)
Soares (17, 55), Kaspitz (29), Coulombe (40, 42), Kuralt (47); Verlič (10), Leber (50)

KAC Celovec : Innsbruck 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)
Dornbirn : Sapa Fehervar 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Vienna Capitals : Orli Znojmo 4:7 (3:1, 1:3, 0:3)
Black Wings Linz : Bolzano 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Red Bull Salzburg : VSV Beljak 3:2 (0:0, 1:0, 1:2; 1:0)

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.