Šport
134 ogledov

Olimpija zapravila lepo priložnost, da se približa Celju

Olimpija Profimedia
Nogometaši Mure in Olimpije so se v 25. krogu lige Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Nogometaši Olimpije so drugič zaporedoma razočarali zveste navijače, Mura pa je pod vodstvom novega trenerja Tončija Žlogarja še drugič v nekaj dneh izpolnila cilj. Danes je osvojila pomembno točko in tako dopolnila preboj v četrtfinale pokala, Ljubljančani, ki so v četrtek izpadli iz pokalnega tekmovanja, pa so zapravili priložnost, da bi se vodilnemu Celju približali na pet točk.

Sobočani so povedli že v 2. minuti, glavni akter pa je bil Robert Čakš. Najprej je naredil prekršek nad branilcem Olimpije Ahmetom Muhamedbegović, ki je obležal na tleh, le nekaj trenutkov za tem pa je Čakš dobil žogo v protinapadu - Muhamedbegović je še vedno ležal na zelenici, bil hitrejši od obrambe gostov in v drugem poskusu žogo poslal v mrežo.

V nadaljevanju prvega polčasa so imeli domači več od igre, izrazitih priložnosti pa ni bilo veliko. Mura bi lahko zadela v 19. minuti, ko je z glavo udaril Filippo Tripi, a je obramba Olimpije žogo odbila v kot, Ljubljančani pa so bili najbližje zadetku ob prostem strelu Jorgeja Silve (25. minuta), ko je žoga za las zletela mimo vrat.

Izenačenje je sledilo na začetku drugega dela. Justas Lasickas je z več kot 25 metrov sprožil natančen in močan strel, ki ga domači čuvaj mreže Florijan Raduha ni uspel ustaviti.

Je pa bil domači vratar na pravem mestu vse do konca tekme. Pri poskusu Ivana Posaveca ni imel veliko dela, saj Hrvat ni dobro zadel žoge, odlično pa je posredoval ob strelu Raula Florucza.

V 90. minuti bi lahko Mura prišla do vseh treh točk, vendar je poskus Klemna Pucka zletel mimo vratnice.

V naslednjem krogu sredi tedna bo Mura gostila Bravo Kostel (14.45), Olimpija pa bo tekmo z Mariborom igrala šele sredi aprila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.