Šport
17880 ogledov

Olimpijca surovo pretepli sredi ulice

Instagram
Irski olimpijec Jack Woolley je v napadu utrpel tako hude poškodbe, da je potreboval rekonstruktivni poseg na obrazu.

Tekvondoist Jack Wooley, udeleženec nedavno končanih olimpijskih iger v Tokiu, je bil med ponočevanjem v Dublinu tarča naključnega napada mimoidoče skupine, ki je fizično maltretirala civiliste.

Woolley je incident podrobno opisal na družbenih omrežjih, kjer je razkril, da je skupina oseb, od 8 do 12 moških in žensk, starih od 20 do 30 let, napadala mimoidoče, pri čemer je tudi sam 'pokasiral' udarec v obraz.

"Dobil sem samo en udarec, kateremu je sledilo opravičilo v smislu 'moja napaka, napačna oseba', nakar so storilci nadaljevali pot po ulici in še naprej vršili fizično nasilje nad sprehajalci," je zapisal tekvondoist.

Okrvavljeni Woolley je na pomoč poklical reševalce in pristal v bolnišnici, kjer je zaradi hude poškodbe v predelu ust potreboval tudi operativni poseg. Sledilcem se je prvič oglasil že med prevozom v bolnišnico, kasneje pa je na spletu delil še več zelo nazornih fotografij njegovega zmaličenega obraza.

"Prečkal je cesto, ko ga je nekdo nenadoma udaril v obraz," je povedala mama Annette Woolley. "Pravi, da je z njim vse v redu. Uspel se je celo naspati, česar pa zase ne bi mogla trditi. V naslednjih tednih bo jedel nenormalne količine sladoleda," je dodala.

Preiskava incidenta je v teku.

Komentarjev 2
  • zavedni0 21:31 18.avgust 2021.

    Ko hodis po ulici, ne mores biti vedno napet in pozoren na okolico. Lahko je norec prisel od zadaj, ne vem... Skoraj gotovo pa bi napadalec potegnil kratko, če bi ta olimpijec bil pripravljen. Tezava je tudi tako velika skupina ...prikaži večina vandalov. Lahko tudi, da je opazoval, kaj pocne skupina, pa ni niti opazil, da bo tudi on napaden...

  • miro8 13:36 17.avgust 2021.

    Ne razumem, kako lahko olimpijca v borilnem športu, z enim udarcem razbije cestni pretepač. Ok, če je bil pijan, pa zato slabši refleksi. Če pa ni tako, pa ni zrel za tekvondo reprezentanco.