Šport
2 ogledov

Olimpiji in Jesenicam zmaga

Igralci Olimpije so presenetili Dunajčane in tako pomagali Jeseničanom, ki so se Žurnal24 main
Hokejisti ZM Olimpije so v domači dvorani z 2:1 premagali favorizirane Dunajčane. Jeseničani so se morali za zmago proti Linzu ravno tako pošteno potruditi. Zmagali so šele po kazenskih strelih.
 

Liga Ebel, 28. kolo

ZM Olimpija : Dunaj 2:1
A. Jesenice : Linz 4:3*
Gradec : KAC Celovec 0:3
Alba Volan : VSV Beljak 3:4*
Salzburg : Innsbruck 7:4
* po kazenskih strelih

Veter, ki je pred kratim zapihal v hali Tivoli, je v ljubljanski tabor očitno prinesel tudi prepotrebno svežino, saj so hokejisti Olimpije že drugič v tednu dni ugnali eno najboljših ekip v ligi Vienna Capitals . Z zmago ostajajo v boju za končnico, kar je bil pred začetkom krstne sezone tudi cilj večkratnih slovenskih prvakov. V tekmo so krenili silovito. Novinec Brian Felsner je že v drugi minuti ugnal prav tako novinca v vrstah Dunajčanov, vratarja Kellya Guarda . Varovanci Mika Posme po danem zadetku niso popustili in še naprej oblegali nasprotnikova vrata, a je v Dunajčanom naposled le uspelo vzpostaviti ravnotežje. Nekajkrat so nevarno zapretili, toda Alex Westlund je ostal zbran in pustil svojo mrežo nedotaknjeno.

To bi bržkone storil tudi v uvodnem delu druge tretjine, ko ga premagal Slovenec v vrstah Dunaja Marcel Rodman . Plošček je po negotovem posredovanju sodnikov in gneči pred ljubljanskim golom zgolj frcnil pod vratnico in izid poravnal na 1:1. Velja omeniti, da so imeli gostitelji na ledu igralca manj. Zadetek je Dunajčanom dal krila. Sledila je invazija napadov, a se rdeče številke na semaforju niso spremenile. Tretji del sta moštvi začeli izenačeno. Ralph Intranuovo je imel celo dve čisti priložnosti za povišanje rezultata, poškodba zapestja pa ga je pri strelu očitno preveč ovirala. Blizu drugega gola je bil tudi Marcel Rodman , ploščica pa je še 48. končal v rokavici Westlunda. Da sta bili novi Olimpijini okrepitvi dobra naložba, je sedem minut pred iztekom tekme dokazal Pasi Petrilainen , ki je poskrbel za novo vodstvo gostiteljev (2:1), hkrati pa tudi končni rezultat tekme.

Ljubljančani z zmago ostajajo v boju za končnico. Veseli dejstvo, da je igra po nekaterih zamenjavah na vse višji ravni. Priložnost za nova dokazovanja bodo imeli v naslednjem kolu, ko se bodo udarili z Beljakom .

Jeseničani ne popuščajo. © Saša Despot

 

Povsem drugače se je godilo Jeseničanom , ki so vseskozi lovili svoje nasprotnike, hokejiste Linza . Po petih minutah igre je goste v vodstvo popeljal Brad Tiley , na 0:2 pa je v 13. minuti povišal Francois Groleau . Zgolj dve minuti pred koncem prve tretjine so se Jeseničani približali na gol zaostanek. Strelec pa je bil po podaji Anžeta Terlikarja Tomi Hafner. Tudi druga tretjina je bila še kako zanimiva, čeprav se je končala neodločeno. Najprej je za 1:3 zadel Patrick Leahy , vendar je izid druge tretjine v 29. minuti postavil Paul Healy. V tretji četrtini smo videli samo en zadetek, ki ga je tri minute pred koncem dosegel Robar in s tem izsilil podaljške , kjer pa ni prišlo do odločitve. Pri streljanju kazenskih strelov pa so več znanja pokazali gostitelji, ki so se tako - ob porazu Dunajčanov v Ljubljani -, še bolj utrdili na vrhu lige Ebel.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.