Šport
18 ogledov

"Olimpiji po neumnosti prepustili točko"

Zmaji so nesrečno izgubili, potem ko se je plošček odbil od drsalke vratarja Cha Žurnal24 main
Zmago na nedeljskem večnem derbiju proti Tilii Olimpiji so Acroni Jesenice bolj potrebovale. Uspelo jim je po kazenskih strelih, a se jezijo nase, ker so zmajem prepustili točko.

Acroni Jesenice so po zmagi s 4:3 nad Tilio Olimpijo še naprej na nehvaležnem devetem mestu lestvice lige Ebel, a so zaostanek za Medveščakom zmanjšali na štiri točke. Zmaji so zdrsnili na sedmo mesto in so le še točko pred medvedi. Prav ti bodo njihov naslednji nasprotnik, in sicer v torek v zagrebški Areni pred 15 tisoč navijači. Z zmago bi ljubljanska ekipa tako sebi kot Jeseničanom pomagala do preboja v končnico.

Dan po večnem derbiju se kljub dvema točkama v železarskem mestu jezijo, ker so zeleno-belim dovolili točko. Podaljšek je vsega dve sekundi pred sireno izsilil Matt Higgins. "Olimpiji smo po neumnosti prepustili točko. A to je naša prva zmaga po podaljšku ali kazenskih strelih in moramo biti zadovoljni. Potrebno pa se bo pogovoriti, da se omenjene napake ne bi več dogajale," razlaga Žiga Jeglič. "Vsaka naslednja tekma je za nas zelo pomembna. V bistvu moramo vse dobiti, še posebej na domačem ledu. Linz je na lestvici blizu nas in zmaga na torkovi tekmi je obvezna."

"Tekma je bila pravi derbi, težka za nas, saj so Jeseničani drsalno zelo dobra ekipa. Bili so boljši, moram jim stisniti roko," pa je po tekmi razlagal Žiga Pavlin in se ozrl na torkovo tekmo. "Veselimo se nove izkušnje, ki nas čaka v torek v zagrebški Areni, pred tako množico še nismo igrali. Poskušali bomo osvojiti kakšno točko, da se vrnemo v zmagovalni niz."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.