Šport
12 ogledov

Olimpiji zmaga, Jesenicam poraz

Olimpija : Gradec 5:3
1/15
Žurnal24 main
V 21. kolu hokejske lige Ebel so se zmage veselili hokejisti Olimpije, ki so doma ugnali kolege iz Gradca, Jeseničani pa so tokrat pred domačimi gledalci izgubili proti Linzu.

Začetek dvoboja pa je bil podoben kot na prejšnji tekmi. Olimpija je najlepši priložnosti zapravila, ko je imela igralca manj na ledu, vratar Fabian Weinhandl pa je ubranil poskus Žige Panceta. Po daljšem obdobju raztrgane igre brez priložnosti so prvi zapretili in zadeli gostje iz Gradca. Domači so le pritisnili na plin, zadeli pa so tik pred iztekom graške kazni, ko je bil s strelom od daleč natančen Damjan Dervarič. Ko je kapetan Žiga Pance po lepem prodoru v 17. minuti še spretno ukanil vratarja Gradca, je kazalo, da bodo domači le odšli s prednostjo na prvi odmor. A napaka Chabere ob strelu Floriana Ibererja z modre črte je stvari spet postavila na izhodišče.

Nadaljevanje je bilo boljše, vendar so bili domači preveč neučinkoviti. Vseeno pa je Žiga Pance v 25. minuti le povišal vodstvo, potem ko je Weinhadl njegov prodor ustavil, v nadaljevanju akcije pa klonil. Zato pa je ubranil močna strela Mateja Hočevarja in Boštjana Goličiča, ki bi lahko povišala vodstvo. Ob številčni prednosti domači niso sestavili nevarne akcije, zato pa je Eric Pance zadel, ko so bile moči na ledu spet izenačene. Chabera je imel nekaj več dela le ob strelu Christopha Haranda v 33. minuti, nato pa so spet sledile slabše minute v obrambi domačih, posledica nezbranosti je bil tretji graški gol, ki je tekmece spet povsem približal.

Nezbranost domačih se je nadaljevala tudi v zadnjem delu. Gradec je bil nevarnejši in si pripravil nekaj priložnosti, a so se Ljubljančani reševali, nekajkrat pa je moral posredovati tudi Chabera. Zeleno-beli pa so se le prebudili in z nekaj akcijami nakazali, da želijo doseči še kakšen zadetek. To so uresničili v 49. minuti, ko je vratarja gostov presenetil Matej Hočevar. Z dvema zadetkoma naskoka so gostitelji spet lažje zadihali, vendar tudi Gradec še ni odnehal. Domačim je v 50. minuti pomagala vratnica, gostje pa so nato še zaman napadali z igralcem več. V zadnji minuti so poskusili še brez vratarja in imeli celo prednost 6-4, a ostalo je pri izidu 5:3 in pri pomembni zmagi Olimpije.

Poraz Jesenic
Acroni Jesenice
so doživele že četrti zaporedni poraz v domači dvorani: v železarskem obračunu so priznali premoč črnim krilom iz Linza z 1:3. V domačem moštvu sta zaradi poškodb manjkala napadalca Marc Cavosie in Marjan Manfreda, pri gostih je po odsluženi kazni 12 tekem zaigral branilec Robert Lukas, prvič pa sta se v dvorani Podmežakla predstavila kanadska napadalca Justin Keller in Jason Ward, ki sta črna krila okrepila po reprezentančnem premoru.

Prvi resnejši strel na tekmi je bil poskus Roka Tičarja v tretji minuti, ki ga je Alex Westlund ubranil. Sledila je priložnost gostov z igralcem več. V deseti minuti je Markus Schlacher ponovno preizkusil Jaaka Suomalainena, a Finec se ni dal. Finec pa je zabil tudi prvi gol na tekmi. Lepo podajo Tičarja z igralcem več je v 11. minuti izkoristil Toni Dahlman in iz neposredne bližine zadel v polno. V 16. minuti je moral na kazensko klop Anže Kuralt. Gostje so potrebovali le deset sekund za izenačenje. Rob Shearer je pred vrati v zraku spremenil smer plošček po strelu Franklina MacDonalda z modre črte in Suomalainen je bil nemočen.

Slovenski prvaki so se na začetku drugega dela uspešno ubranili z igralcem manj, Robert Sabolič pa je prvi v domačem moštvu ogrozil vrata gostov, a je Westlund brez težav preprečil zadetek. Po podaji Tičarja se je v 34. minuti ponudila nova priložnost Dahlmanu, Westlund pa je uspešno posredoval. Dve minuti pozneje je Suomalainen preprečil prvo vodstvo gostov, ko je po zmedi pred domačimi vrati do strela prišel Patrick Leahy. Jeseničani še vedno niso našli svoje igre, kar je nazadnje kaznoval prav Leahy v 39. minuti in dosegel edini gol v tem delu tekme.

Jeseničani so z malenkost spremenjenimi napadalnimi trojkami bolje začeli zadnjo tretjino. Prvi resnejši poskus je bil strel Bretta Lysaka v 45. minuti, ki ga je Westlund ubranil. Domači vratar je ostal nepremagan ob igralcu manj na ledu po strelu Leahyja. Ko so bile moči na ledu izenačene, se je lepa priložnost ponudila Andreju Židanu, ki pa ni znal prelisičiti Westlunda. Domači so zdržali tudi vse nalete gostov z igralcem več, potem pa tudi sami prišli do "power playa". Stisnili so goste v napadalni tretjini, najlepši priložnosti sta imela Sabolič in Tomo Hafner, a brez uspeha. V 56. minuti se je Justin Keller izza vrat prikradel pred Suomalainena in s strelom pod prečko dosegel še tretji gol za goste. Jeseničani so ob koncu tekme poskušali tudi brez vratarja in s šestim igralcem v polju, izid pa se ni spremenil.


Lig
a Ebel, 21. kolo:

 

Lestvica:
1. Kac Celovec 38 točk
2. Salzburg 28
3. Beljak 26
4. Dunaj 25
5. Medveščak 20
6. Acroni 20
7. Gradec 19
8. Olimpija 19
9. Sapa 17
10. Linz 15

Acroni Jesenice : Liwest Linz 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Dahlman (11); Shearer (16), Leahy (38), Keller (56)

Tilia Olimpija : Graz 99ers 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Dervarič (13), Ž. Pance (16, 25), E. Pance (32), Hočevar (49); Kuiper (11), Iberer (19), Harand (36)


KAC Celovec :  Red Bull Salzburg 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)

SAPA Fehervar : VSV Beljak 5:3 (2:2, 0:0, 3:1)

Vienna Capitals : Medveščak Zagreb 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.