Šport
9 ogledov

Olimpijska proga spominja na atensko

Tekmovalci in spremljevalno osebje so nad progo in njeno okolico navdušeni Žurnal24 main
Na Kitajskem prav te dni poteka kajakaško tekmovanje, ki je le eno izmed mnogih v sklopu tekmovanj Good Luck Beijing.

Zahtevna in nevarna proga 

Kompleks Shunyi Olympic Rowing and Canoeing Park močno spominja na tistega, ki so ga zgradili za potrebe atenskih olimpijskih iger leta 2004. "Proga je precej zahtevna in primerljiva s progo v Atenah. Nekoliko moti samo groba izdelava umetnega kanala. Betonski robovi in jeklene povezave na dnu kanala so zelo ostre, nevarnost pa predstavljajo tudi umetne ovire. Poškodb za zdaj zaradi tega še ni bilo, upamo pa, da bodo organizatorji upoštevali pripombe trenerjev in te težave odpravili,“ je iz Pekinga javil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Sprememba načrta

Proga v Pekingu je od prvotne zasnove doživela nekaj sprememb, saj so načrte francoskih projektantov kopirali Nizozemci in postavili umetno progo Dutch Water Dreams. To se je prirediteljem olimpijskih iger zdelo neodpustljivo, zato je današnji videz proge nekoliko drugačen, kot je bilo mišljeno v prvotnem načrtu.

 

Oslabljena slovenska ekipa

 

Na tekmovanju, ki spada v sklop predolimpijskih tekem Good Luck Beijing, nastopa kar 108 tekmovalcev iz 19 držav. Konkurenca je izjemno huda, saj je večina držav na tekmo pripeljala svoje najboljše ekipe. Na Kitajsko so tako pripotovali dvakratni olimpijski zmagovalec, Francoz Tony Estanguet, nosilec kolajn z vseh največjih tekmovanj, Slovak Michal Martikan, njegova rojaka, brata Hochschorner, aktualni evropski prvak, Slovak Jan Šajbidor, lansi svetovni prvak, Francoz Julien Billaut, svetovna prvakinja, Slovakinja Jana Dukatova … Slovenska ekipa je okrnjena, saj so na prizorišču le kanuista Jošt Zakrajšek in Dejan Stevanovič ter kajakašica Urša Kragelj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.