Šport > Olimpijske igre
13281 ogledov

Prodala olimpijsko srebro, da bi rešila hudo bolnega otroka

Maria Andrejczyk Epa
Olimpijska podprvakinja je na dražbi iztržila 125.000 dolarjev.

Poljska atletinja Maria Andrejczyk, ki je na nedavno končanih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno kolajno v metu kopja, je odličje ponudila na dražbi. Ves izkupiček dražbe pa je 25-letnica namenila pomoči osemmesečnemu Miloszku Malysi, poljskemu dojenčku, ki denar potrebuje za operacijo srca v Stanfordu v ZDA, poroča ESPN.

Srebrna medalja iz Tokia je na dražbi prinesla 125.000 ameriških dolarjev, ki jih je Andrejczykova v celoti namenila pomoči poljskemu malčku za operacijo srca, s katero bi mu rešili življenje.

Maria Andrejczyk | Avtor: Epa Epa
Andrejczykova je na svojem profilu na Facebooku pred tednom dni zapisala, da je naključno naletela na zbiranje sredstev za Malyso in se odločila pomagati tako, da je na dražbo dala svoje olimpijsko odličje.

Ta teden je poljska zvezdnica potrdila, da je veriga supermarketov Žabka zmagala na dražbi s 125.000 dolarji, z zbranim denarjem pa bodo osemmesečnemu malčku lahko omogočili potrebno srčno operacijo. In ne le to, veriga trgovin Žabka je že napovedala, da bo Andrejczykovi vrnila težko prisluženo kolajno.

Andrejczykova, ki je na igrah 2016 v Rio de Janeiru za dva centimetra zgrešila medaljo, je imela leta 2017 težko poškodbo rame, leta 2018 pa je zbolela za rakom. Po zdravljenju je okrevala in minuli mesec v Tokiu prišla do svoje prve olimpijske kolajne.

Komentarjev 9
  • ales564 08:54 19.avgust 2021.

    bravo punca.. carica si.. tvoje zivljenjske izkusnje so ti iz tvojega srca naredile "veliko srce" ki ga razdajas za socloveka, ki potrebuje pomoc, se posebej ko je v igri otrok, bi se vsi mi morali vprasati koliko srca je zares ...prikaži več v nas.. kapo dol !!! seveda kapo dol tudi verigi ki ke placala, da ti bo vrnila kolajno.. tvoja je, osvojena je s trudom, cetudi je ne bi imela v vitrini je za vedno tvoja !!!😊

  • Avatar Marian Bolcina
    marian 16:29 18.avgust 2021.

    Čestitke

  • Avatar Marian Bolcina
    marian 16:28 18.avgust 2021.

    Čestitke