Šport > Olimpijske igre
32035 ogledov

Razkritje Slovenca: kitajske športnike zamenjali manekeni

Slovenija odprtje OI otvoritev slovesnost Profimedia
Slovenski zastavonoša je razkril nenavadno dogajanje med otvoritveno slovesnostjo olimpijskih iger v Pekingu.

Slovenski deskar na snegu Rok Marguč, nadomestni zastavonoša na odprtju ZOI v Pekingu, je na twitterju zapisal, da so zaradi strahu pred okužbo s covidom-19 na otvoritveni slovesnosti kitajske športnike nadomeščali manekeni. Ob tem je sicer poudaril, da gre za neuradne informacije.

"Neuradno: včeraj so na otvoritvi kitajske športnike zamenjali manekeni, zaradi nevarnosti okužbe s Covid. Ko smo z vlakom prispeli nazaj se je naš avtobus, ki je bil prvi za kitajskimi, čudežno pokvaril za pol ure in vse ostale zaustavil. Ob enih zjutraj. Z istim smo šli naprej," je nanavadno izkušnjo opisal Marguč.

Kitajska odprtje OI | Avtor: Profimedia Profimedia

Razkril je tudi, da na prizorišču OI veljajo zelo stroga pravila, kar so člani slovenske delegacije občutili ob izstopu iz avtobusa.

"Ko smo včeraj v Pekingu izstopili iz avtobusa, so nam naročili, da se postavimo v vrsto dva po dva. Najprej smo misliil, da se hecajo. Potem smo ugotovili, da ne bomo šli, če ne gremo v vrsto. Naša miselnost mi je bila vedno všeč. Od severa smo vzeli delavnost, od juga iznajdlivost," je zapisal.

Marguč, ki je kot zastavonoša zamenjal Žana Koširja, je izkušnjo od odprtju OI opisal kot "edinstveno"

Komentarjev 10
  • Avatar Olliomella
    Olliomella 23:39 05.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • marko345 15:59 05.februar 2022.

    Tisti statejši ki smo morali v jugo vojsko, smo morali prav tako iz avtobusa v dve vrsti To je vojaški sistem komunizma, če to kdajj doživiš razumeš, ampak tam bi jih pa vsaj poslali u tri p.z..e k.i..j..s..ke.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 11:14 05.februar 2022.

    brez veze in tudi gledam ne