Šport
30 ogledov

Olimpijski krogi plavali po Temzi

olimpijski krogi London Temza
1/5
Reuters
Do olimpijskih iger v Londonu je še natančno 150 dni. Organizatorji so okroglo številko obeležili z olimpijskimi krogi, ki so jih na ladjici spustili po Temzi.

Prireditelji olimpijskih iger v Londonu so danes okroglo številko pri odštevanju do velikega dogodka, do slavnostnega odprtja ostaja še natančno 150 dni, obeležili tudi s posebno olimpijsko podobo. Pet olimpijskih krogov v velikanski izvedbi so postavili na ladjico in jih spustili po reki Temzi.

Ladjica z olimpijski krogi, ki so na eni strani obarvani v olimpijske barve rdečo, črno, modro, rumeno in zeleno, na drugi strani pa so beli, bo po Temzi plula mimo večine londonskih znamenitosti. Olimpijski krogi merijo kar 25 metrov v dolžino in 11 v višino, meram primerna pa je tudi cena, saj je nova londonska atrakcija stala 930 tisoč funtov. Danes bodo velekrogi na Temzi opravljali promocijsko nalogo, na reko pa jih bodo spet vrnili med igrami od 27. julija do 12. avgusta.

Londonski župan Boris Johnson je osebno poskrbel za dvig obeh delov mostu Tower Bridge, da je lahko ladjica s krogi zaplula pod njim, meščanom pa je poleg velikih krogov podaril še eno dobro novico. Kulturni spremljevalni program, ki bo potekal ob igrah, bo namreč brezplačen. Med drugim bodo na posebni plavajoči ploščadi na Temzi pripravili tudi operne predstave. V Hyde Parku in Victoria Parku pa bodo na voljo koncerti in ogledi olimpijskih tekmovanj na velikih zaslonih.

"Leto 2012 je eno najbolj vznemirljivih v zgodovini mesta. Predstavili se bomo svetu in imamo izjemno priložnost, da pokažemo svojo kreativnost in kulturo. Ne le muzeji, galerije in glasbeniki, k temu bodo prispevali še številni londonski umetniki in organizacije. Vse skupaj bo še povečalo mik olimpijskih iger," je dejal Johnson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.