Šport
11 ogledov

Olimpijski podprvak tlakoval pot

Johnny Spillane je na OI v Vancouvru osvojil kar tri srebrne kolajne. (Reuters) Žurnal24 main
Johnny Spillane, ki je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil kar tri srebrne kolajne, na letošnjem SP v poletih sodeluje kot eden od predtekmovalcev. Preberite si, kaj nam je zaupal v kratkem pogovoru.

Kot predtekmavalec na planiški letalnici sodeluje tudi nordijski kombinatorec Johnny Spillane, ki je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil kar tri srebrne kolajne. Olimpijski podprvak je navdušen, da lahko v Planici tlakuje pot za žirijo in najboljše letalce na svetu. Po enem izmed njegovih skokov je spregovoril tudi za Žurnal24.si.
 
Zakaj ste se kot predtekmovalec udeležili poletov v Planici?
To je nekaj kar sem si res želel. Hotel sem videti to vzdušje in množico ljudi, ki tako navdušeno spremlja vsak skok. Biti predtekmovalec ni lahko, a je zabavno. Tudi mi smo že skakali pred veliko ljudmi, vendar je to nekaj posebnega. Lepo je videti tako navdušenje.
 
Kaj menite o sami letalnici?
Vse je perfektno. Res sem navdušen. Ko so razmere dobre, je to najbolj zabavna skakalnica na svetu, ko pa niso, je pa vse skupaj kar precej neprijetno. Človeka je lahko pošteno strah.
 
Kakšen je zdaj vaš osebni rekord?
Menim, da sem ga dosegel na zadnjem skoku. Šlo je čez 180 metrov, okoli 184, morda 185. Ne vem, ker nam skoke ne merijo. Šele kasneje izvemo natančnejše rezultate. Sicer pa skačemo z nižjega naleta, zato imamo manj hitrosti na mostu. S tem želi žirija ugotoviti s katerega mesta bo spustila skakalce, ki sodelujejo na tekmi. Meni je pravzaprav vseeno, saj resnično uživam ne glede na vse. Za mene so to počitnice. Zelo lepe počitnice. To počnem iz srca.
 
Se je vaše življenje spremenilo po Vancouvru?
Kar precej. Bil sem res, res zaposlen (smeh), ampak bilo je tudi kar zabavno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.