Šport
16 ogledov

Olimpijski risi doma ob zvokih harmonike

Slovenija reprezentanca hokej povratek letališče Brnik olimpijske kvalifikacije
1/10
Saša Despot
Slovenski hokejisti so po pravljični uvrstitvi na olimpijske igre v nedeljo zvečer nekaj čez 23. uro pristali na letališču Jožeta Pučnika. Tam jih je pričakala navdušena množica, ki je skupaj z risi proslavljala zgodovinski uspeh v Vojensu.

"Uživam v teh trenutkih. Ne vem, kaj naj rečem, vse je enkratno, ampak vse se začne pri igralcih in neha pri njih. Smo čudna klapa, ampak to nam uspeva, včasih na strogo, včasih pa na lepo. Dejstvo je, da te fante res dobro poznam. Jaz zaupam njim, oni pa meni," je ob povratku na novinarski konferenci povedal selektor Matjaž Kopitar.

Solze sreče Tomaža Razingarja po zmagi nad Dansko v Vojensu so se po hitrem postopku vpisale v slovensko športno folkloro. Kapetan slovenske reprezentance tudi po prihodu v domovino ni skrival navdušenja ob uspehu, v katerega je po lastnih besedah verjel od samega začetka.

"To je gotovo eden najlepših trenutkov v moji karieri. Od vsega začetka sem verjel v to uvrstitev na olimpijske igre. Vsi smo veseli, ampak mislim, da bo še razlogov za veselje tudi po olimpijskih igrah. Čustva? Saj ste videli, da sem jih pokazal dovolj za celo ekipo!" je za Žurnal24 povedal Razingar.

Preberite še:

Na turnirju v Vojensu je velik delež k uspehu dodal tudi vratar Robert Kristan, ki je zaustavil 54 od 57 strelov, ki so jih na njegova vrata sprožili tekmeci. Ubranil je tako 94,74 odstotkov strelov.

Kristan: "Uspeh, ki si ga bomo zapomnili za celo življenje"

"Trudil sem se po najboljših močeh. Ni enega posameznika, za ta uspeh je zaslužna celotna ekipa. Ta cilj je bil postavljen, ko je Matjaž Kopitar prevzel reprezentanco. Takrat smo začeli verjeti, da smo sposobni premagati tudi na papirju boljše reprezentance," je po vrnitvi v domovino dejal Kristan.

"Morda smo na nekaterih velikih tekmovanjih imeli tudi nekaj smole, a z igrami smo pokazali, da nas lahko resno vzamejo tudi največje izbrane vrste. Zdaj smo to še enkrat dokazali. Ta uspeh si bomo zapomnili celo življenje. Vsi smo presrečni in še nekaj časa bomo uživali v tem."

Najbolj učinkovit igralec turnirja na Danskem je bil David Rodman s šestimi točkami. Izbran je bil tudi za najkoristnejšega igralca. "Tega doslej nisem niti vedel.To me seveda veseli. Ne bom veliko filozofiral. Ob tej priložnosti bi se rad predvsem zahvalil vodstvu, soigralcem in vsem ostalim, ki so bili z nami," je dejal mlajši od bratov Rodman.

Komentarjev 1
  • zic 03:48 11.februar 2013.

    Zakaj je Razingar jokal??? zato, k mu je picopek Aco med tretjino sporoču, da je vse pice zažgal.!!!