Šport
19 ogledov

Olimpijsko zlato v kupu smeti

 Daniele Garozzo EPA
Neznana Torinčanka je v kupu smeti našla zlato olimpijsko kolajno, ki pripada italijanskemu sabljaču Danieleju Garozzu.

Olimpijski prvak v sabljanju Italijan Daniele Garozzo je bil te dni izredno vesel. Potem ko so mu zlato kolajno, osvojeno na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ukradli v Italiji med dremežem na vlaku, mu je neznanka preko Facebooka sporočila, da jo je našla v kupu smeti.

"Resnično sem vesel. Čeprav sem se že sprijaznil, da sem kolajno izgubil, se je zdaj našla in komaj čakam, da jo dobim nazaj," je dejal 25-letni sabljač, ki bo najditeljico in njeno družino v zameno zdaj povabil na kosilo.

Garozzo je 29. oktobra z vlakom odpotoval na tekmo svoje priljubljene nogometne ekipe Juventus, ko pa se je prebudil iz kratkega dremeža, je žalostno ugotovil, da mu je nekdo odtujil kolajno, ki jo je imel v torbi. A imel je srečo v nesreči. Neka Torinčanka je namreč odličje nekaj dni zatem po naključju našla v kupu smeti, ugotovila, da bi lahko pripadala njihovemu sabljaču in Garozza poiskala preko družabnega omrežja.

Sabljač je zaprosil za fotografijo kolajne in ugotovil, da bi res lahko bila njegova olimpijska kolajna iz Brazilije. Sporočilo o tem ga je pričakalo na mobilnem telefonu v času, ko se je mudil na tekmi svetovnega pokala v Tokiu.

Komentarjev 1
  • bozo666 09:05 14.november 2016.

    če verjameš...