Šport
27 ogledov

Olje na ogenj drsalni aferi

Adelina Sotnikova Twitter
Fotografije objema med sodnico in rusko drsalko Adelino Sotnikovo je še nekoliko očrnila zmagoslavje Rusinje.

Čeprav so olimpijske igre v Sočiju končane, se prah še nekaj časa ne bo polegel. Vsaj kar se tiče končnih razvrstitev pri ženskem umetnostnem drsanju. Zlato kolajno v tem tekmovanju je na veliko zadovoljstvo domačinov osvojila Rusinja Adelina Sotnikova, ki je za seboj pustila favoritinjo, Južnokorejko Yuno Kim.

Korejski ljubitelji umetnostnega drsanja so bili nad sodniškimi ocenami ogorčeni, saj so prepričani, da je njihova ljubljenka Kimova prikazala precej boljši in bolj zahteven nastop od Rusinje, ki so jo sodniške ocene popeljale na olipijski tron. V želji po preobrnitvi končne odločitve je več kot dva milijona ljudi tudi podpisalo peticijo, kar pa ne bo spremenilo končnega vrstnega reda.

So pa v medijih zakrožile fotografije, ki so še nekoliko očrnilo drsalno zlato Sotnikove. Na njih je razvideti, kako je po končanem tekmovanju mlada Rusija prejemala čestitke z vseh strani. Prisrčno jo je objela tudi njena rojakinja Ala Šekovtsova, kar ne bi bilo nič neprimernega, če ne bi bila Šekovtsova še nekaj minut pred tem na sodniškem mestu v skupini tistih, ki so odločili, da si Sotnikova zasluži prejeti zlato.

Kljub še večjemu ogorčenju javnosti in novim pozivom po vnovični razsoditvi finalnega nastopa drsalk, pa bo tudi ta novi 'dokaz' premalo, da bi se v tej smeri dejansko kaj spremenilo. Korejci bodo morali boleč poraz preprosto pozabiti in se po športni plati maščevati čez štiri leta, ko bodo oni gostili zimske olimpijske igre. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.