Šport
18 ogledov

Omeyer vesel, da Noka ne igra

Thierry Omeyer bo "glavni sovražnik" Aleša Pajoviča, Uroša Zormana in Renata Vug Žurnal24 main
Pred tekmo s Francijo smo se pogovarjali z izvrstnim vratarjem svetovnih prvakov in članom nemškega Kiela Thierryjem Omeyerjem.

"Slovenija kakovostno igra v obrambi, zato se bomo morali potruditi v napadu," razmišlja Thierry Omeyer. Francoz je gotovo eden najboljših vratarjev na svetu, ki je bil poleg pri vseh zadnjih podvigih Francije, rokometne velesile. Doma ima sedem medalj z velikih tekmovanj. Uveljavil se je v Montpellierju, s katerim je leta 2003 osvojil Ligo prvakov, štiri leta kasneje pa mu je to uspelo še s Kielom, kamor je prestopil. Vida Kavtičnika in Noko Serdarušića torej čaka še en obračun z dobrim znancem.

"Ne bo mi posebej lažje, ker poznam igro Vida Kavtičnika. On je izvrsten igralec, na prvenstvu je strelsko dobro razpoložen. Vendar ne igrava jaz in Vid, ampak Slovenija in Francija," je za zurnal24.si dejal prvi vratar svetovnih prvakov.

Če je sklepati po obračunu proti Nemcem in tudi Poljakom, kjer igra precej igralcev iz Bundeslige, je za tekmece sila nevarno, da je slovenskemu selektorju znana igra glavnih nasprotnih igralcev. Upamo, da bo Serdarušić znova prebral svoja nekdanja učenca Nikolo Karabatića in Thierryja Omeyerja: "Noka me dobro pozna, ampak ne igra on, kar je dobro. Slovenija je kakovostna v obrambi, zato se bomo morali potruditi v napadu. Poleg Vida je največja slovenska moč v zunanji vrsti, kjer Aleš Pajovič, Uroš Zorman in Renato Vugrinec že dolgo nastopajo skupaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.