Šport
15 ogledov

Omrežje Cereus varno

Omrežje Cereus. Žurnal24 main
Kot vse kaže so napako povezano z varnostjo omrežja Cereus odpravili in naj bi bil osedaj spet varno za uporabo.

Medtem ko so se vodilni pri vseh ostalih večjih spletnih igralnicah in poker sobah, že na samem začetku odločili, da ustrezno poskrbijo za varnost podatkov svojih uporabnikov, so očitno to skrb v omrežju Cereus kar nekoliko zanemarili, saj drugače ni mogoče razložiti, zakaj so še vedno uporabljali zastarelo in kar nekoliko preveč preprosto kodiranje po sistemu XOR, ki ni varno že pred nekoliko bolj spretnim računalničarjem.

Na to pomanjkljivost so odgovorne nato opozorili kar zaposleni pri portalu PokerTableRatings, ki so na to pomanjkljivost naleteli pri opravljanju enega svojih povsem običajnih preizkusov in se nato, ko so napako odkrili, odločili da preverijo, kako daleč lahko s svojim znanjem in opremo sploh pridejo. Rezultati so bili zaskrbljujoči, zato so o njih obvestili vodilne pri omrežju Cereus in podjetju Tokwiro Enterprises, ki si lasti to omrežje.

Njihovi računalničarji so se takoj lotili dela in že nekaj dni kasneje, je bil pripravljen popravek, ki naj bi odpravil to težavo. Po dogovoru, so novo programsko opremo spet testirali fantje s portala PokerTableRatings in tokrat ugotovili, da je programska oprema tokrat res prava in da so podatki igralcev ponovno varni.

Odlične ocene so pri portalu PTR na koncu vseeno vzdržali, vendar so bile, po njihovem mnenju, največje napake odpravljene in je varnost v omrežju Cereus ponovno na nivoju, ki igralcem zagotavlja varno igranje. In tako vam lahko sedaj z veseljem spet sporočimo, da je obisk spletnih poker sob, kot sta Absolute Poker in UB.com, ponovno povsem varen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.