Šport
15 ogledov

Max vrača udarec: ''On je že nekoga ubil''

max verstappen EPA
Mladi dirkač Max Verstappen je brez dlake na jeziku vrnil udarec nekdanjemu svetovnemu prvaku, ki je kritiziral njegovo predstavo na dirki za VN Belgije.

Osemnajstletni Max Verstappen (Red Bull) je na udaru profesionalnih kolegov, ki mu očitajo nevarno in nešportno dirkanje. Dirkač Red Bulla se je v uvodnem krogu VN Belgije zapletel v nevarno obračunavanje z obema dirkačema Ferrarija in zaradi svoje vožnje požel val ogorčenja.

Številni dirkači so javno izrazili dvom v njegovo vožnjo, neizvršni predsednik Mercedesa Niki Lauda pa je celo dejal, da bi Verstappen moral obiskati psihiatra, če ne prepozna svoje napake.

Nevarna vožnja komaj 18-letnega Nizozemca je razhudila tudi nekdanjega svetovnega prvaka Jacquesa Villeneuva. ''Pomiri se. Nekoga boš ubil,'' je po dirki na legendarnem Spa-Francorchampsu dejal upokojeni Kanadčan.

''Naj pomete pred svojim pragom''

Toda Verstappen vztraja pri svojem in kritikom odgovarja, da je bila njegova vožnja v skladu s pravili. Mladeniča so besede nekdanjega svetovnega prvaka tako razjezile, da mu je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Monzi vrnil milo za drago, pri čemer ni izbiral sredstev.

''Moral bi biti pazljiv z izjavami o smrti, saj je on že nekoga ubil,'' je šokiral Verstappen in dodal: ''Naj pomete pred svojim pragom. Njegove besede so nespoštljive do družine pokojnega delavca ob stezi.''

Verstappen je imel v mislih incident, ki se je zgodil na VN Avstralije leta 2001. Villeneuve je takrat trčil v Ralfa Schumacherja in z dirkalnikom poletel v zaščitno ogrado. Pri tem mu je odtrgalo kolo, ki je zadelo delavca ob stezi. Ta je poškodbam podlegel.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.