Šport
27 ogledov

Ona jokala, Janica je ni niti poklicala

Nika Fleiss je razočarana nad odnosom Janice Kostelić. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po koncu letošnje sezone v alpskem smučanju so se pri Hrvaški smučarski zvezi odločili, da Nika Fleiss ne bo več članica reprezentance. Smučarka razočarana nad odnosom sotekmovalcev.

Nika Fleiss je verjetno zaključila s svojo kariero, čeprav pri 25-ih letih še ne spada med najstarejše smučarke. Razlog se skriva v odločitvi Hrvaške smučarske zveze, ki Nike ne bo več financirala. Fleissova je v pogovoru za Glogus razkrila, da so ostali hrvaški smučarji po omenjenem dogodku prekinili vse stike z njo. Še najbolj pa jo je razočarala velika Janica Kostelić. "Zaradi vsak zmage ali kolajne Janice sem jokala od sreče. Zdaj, ko so me vrgli iz reprezentance, pa me ni niti poklicala, da me vpraša, kako sem. Tega niso storili niti ostali smučarji razen Natka Zrnčića Dima,“ je razkrila Nika Fleiss in nadaljevala: "Če bi bil nekdo od njih na mojem mestu, bi ga takoj poklicala in mu s tem pokazala, koliko mi pomeni. Morda jih ne zanimam, morda pa se ne želijo zameriti ljudem na zvezi. Toda vsi smo različni. Na nikogar nisem jezna. Sem razočarana in žalostna. Če bi se lahko vrnila 10 let nazaj, bi storila enako.

Fleissovi je novico o njenem odhodu iz reprezentance sporočil direktor reprezentance Vedran Pavlek. Med drugim pa je za Globus razkrila tudi to, da je ravno odhod Janice iz vrhunskega smučanja pomenil začetek konca zlatih časov za smučanje na Hrvaškem: "Če ne bi bilo Janice, bi nam vsem bilo težje. Kostelići so odprli vrata. Oni so pritegnili sponzorje. Konec koncev je tudi Pavlek zaradi njih  prevzel funkcijo direktorja, ker je videl lepo možnost. Brez njih ne bi bilo niti tekme na Sljemenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.