Šport
35 ogledov

Onyewu: ''Slovenci so samozavestni''

Oguchi Onyewu meni, da je Slovencem zmaga proti Alžiriji dala krila. (Foto: Reut Žurnal24 main
Nogometaši ameriške reprezentance, petkov tekmec Slovenije, so se razburili nad nedavno izjavo Andreja Komca, ki naj bi v torek po treningu izjavil, da bo slovenska izbrana vrsta petkovo tekmo dobila.

Američane je najbolj zmotilo dejstvo, da bi se Slovenija v primeru petkove zmage uvrstila med najboljših 16 ekip na svetu, medtem ko bodo sami najverjetneje morali spakirati kovčke.

"Govori lahko vsakdo. A z nami bodo morali zdržati vseh 90 minut. Tudi boksarji pred dvoboji veliko govorijo. Če bodo po tekmi dejansko zmagovalci, potem bom lahko samo rekel: kapo dol," je za francosko tiskovno agencijo afp povedal vratar ZDA Tim Howard.

Na nas je, da jih (Slovence, op. p.) spustimo na realna tla.
Oguchi Onyewu
"Tekma proti Sloveniji bo pokazala, ali gremo naprej ali ne. Izjava je sicer močna, mislim, da si česa takega pri nas nihče ne bi upal izjaviti. A Slovenci so samozavestni, tudi zmaga proti Alžiriji jim je dala krila, so v dobrem položaju in na nas je, da jih spustimo na realna tla," pa je dejal branilec Oguchi Onyewu.

Pri afp so še zapisali, da v petek ne bo šlo za srečanje Davida in Goljata. Že res, da bosta na igrišču največja država in najštevilčnejša po številu prebivalstva na tem SP ZDA in na drugi strani najmanjša Slovenija z najmanj prebivalci, a Slovenci so v kvalifikacijah izločili veliko Rusijo in sicer pregovorno dobro Češko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.