Šport
59 ogledov

''Opišem lahko z dvema besedama''

domen prevc EPA
Domen Prevc ima po razpletu kvalifikacij za tekmo v Gamisch-Partenkirchnu več razlogov za optimizem.

Najboljši skakalec na svetu Domen Prevc se je znebil odvečnega pritiska in v kvalifikacijah pred drugo tekmo novoletne turneje prikazal dober skok, ki je zadostoval za četrto mesto.

Ponosni lastnik rumenen majice se v nedeljsko tekmo podaja z veliko mero optimizma. ''Današnji dan lahko opišem z dvema besedama: dober napredek. Doskoka nisem naredil, kvalifikacije so zame bolj trening. V zraku nisem mislil na to, da bom dobil 2000 evrov, če naredim doskok v telemark. Tako kot je, je super. Vem, kaj moram narediti, delati je potrebno naprej v tej smeri in potem bo vse v redu," je povedal Prevc.

Jani Grilc, pomočnik Gorana Janusa, je pred kvalifikacijami opozoril, da bo moral Domen narediti korekcije v počepu, kar mu je na njegovo veliko zadovoljstvo tudi uspelo.

"Daleč od tega, da ne bi bili zadovoljni. Vidi se, da imamo ekipo šestih tekmovalcev, ki lahko skačejo v točke oziroma tri ali štiri, ki lahko skačejo v deseterico. Stvar tekme je, kdo naredi optimalen skok. Razveseljivo je to, da imamo širšo ekipo in da je Domen s kvalifikacijskim skokom znova našel prave občutke za podlago v počepu, da je nekako spet približek tistega, kar je že kazal,'' je povedal Grilc.

Z desetim dosežkom kvalifikacij in tretjim med kvalifikanti se je izkazal tudi Peter Prevc. ''Veseli smo tudi za Petra, da stabilno prihaja zraven. Zdaj se mora le še 'uskakati', v skoke vnesti še več sproščenosti, potem pa pridejo tudi metri za na vrh. Presenetljivo dobro skače Cene. Zelo lep ekipen uspeh danes," je povzel Grilc.

Komentarjev 2
  • Harrison 09:56 01.januar 2017.

    Iz trenerjevega vidika, bi moral skakalec na treningu ali kakorkoli drugače vsakič skočiti, kot da se mu gre za prvo mesto. Le tako lahko izpili še tiste zadnje napake, ki se lahko zgodijo. Tak pristop ne zagotavlja odličnosti. In ne ...prikaži več nazadnje, če bi dobil teh 2.000 eur, verjetno bi mu prišlo prav za karkoli. Zaradi tega ni treba skakati polovičarsko. Ta komentar je namenjen predvsem njegovemu trenerju, za katerega sem prepričan, da je strokovnjak na svojem področju.

  • logistika 23:13 31.december 2016.

    ''Opišem lahko z dvema besedama'' Lektor že praznuje?