Šport
2728 ogledov

Opozarjala je, da je v nevarnosti, pet dni kasneje jo je ustrelil

Michael Barisone Profimedia
Olimpijski športnik ustrelil žensko.

Nekdanji ameriški olimpijec Michael Barisone, ki je na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu nastopil v konjeništvu, je obtožen za poizkus umora in nelegalno nošenje orožja. Do incidenta je prišlo v konjeniškem klubu v New Jerseyju. Žrtev je bila ženska, ki je bila večkrat ustreljena.

"Grozi mi skoraj 190 centimetrov visoki moški," je na svojem facebook profilu sicer pred dnevi zapisala Lauren Kanarek, ki se je ukvarjala z dresurnim jahanjem, Barisone pa je bil zadnji dve leti njen trener. "Grozi mi in resnično me je strah," je dodala ženska v poznih tridesetih letih. Trenerja Barisoneja je prijavila na policiji, o njegovem početju pa je poskušala obvestiti tudi ameriško konjeniško zvezo in neprofitno organizacijo U.S. center for SafeSport, ki preiskuje razne nepravilnosti v olimpijskih športih. Pet dni po objavi sporočila je bila ustreljena.

Štiriinpretdesetletni Barisone je bil kmalu po dejanju aretiran, policija pa je našla tudi strelno orožje. Žrtev je operirana v bolnišnici, njeno stanje pa je še vedno kritično. Tožilstvo nekdanjega športnika sicer toži za dvojni poizkus umora, saj so na mestu zločina našli tudi poškodovanega moškega, zaenkrat pa še ni informacij, ali so njegove poškodbe povezane s streljanjem. Če bo spoznan za krivega, Barisoneju grozi 40 let zapora.

Barisone je sicer sodeloval tudi na olimpijskih igrah v Riu, kjer je bil trener Allison Brock, ki je osvojila bronasto kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.