Šport
6 ogledov

Oranžni so se spotili za 1:0

1/14
Žurnal24 main
Nizozemci so imeli terensko premoč, a vendarle so jim Japonci nudili dober odpor in imeli enako število strelov proti golu. Tekma drugega kola skupine E se je vendarle končala z zmago oranžnih 1:0.
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo in podrobne statistike lahko spremljate tukaj.

Nizozemci na svetovnih prvenstvih proti azijskim reprezentancam še niso izgubili, a to soboto so jim v drugem kolu afriškega mundiala nasproti stali Japonci, ki so v prvem kolu presenetili Kamerun. Japonci so evropsko ekipo nazadnje premagali septembra 2007 (Švico), Nizozemci pa so bili pred začetkom srečanja brez poraza že 20 tekem zapored, a znova tudi brez Robbna.

Poglejte, kako je za zmago zadel Sneijder.

Oranžni so pred 60.000 navijači v Durbanu (vzdušje je bilo res fantastično) začeli, kot se za favorita in ekipo, ki goji napadalni nogomet, tudi spodobi. Od prve minute naprej so ogrožali gol Kawashine, podajali v kazenski prostor, a Japonci so se zelo disciplinirano branili. Med lepšimi priložnostmi velja izpostaviti prosti strel Van der Vaarta iz devete minute in škarjice Kuyta dve minuti zatem, medtem ko je imel edino nevarnejšo priložnost Japonske v 12. minuti Nagatomo, a je njegova bomba zletela mimo gola Stekelenburga. Čeprav so imeli sredi prvega polčasa tulipani izrazito premoč v posesti žoge (80-odstotno), pa se je igra preselila na sredino igrišča in priložnosti za gol ni bilo več. Vse do 36., 38. minute, ko so zapretili tudi Japonci: strel Matsuija je bil celo najnevarnejši, a je šla žoga v naročje Stekelenburga. V sodnikovem podaljšku je v desni spodnji kot Kawashine nevarno streljal Van der Vaart, a Japonec je bil na mestu in po uvodnem polčasu je ostalo 0:0.

Nizozemci imajo po dveh tekmah in dveh golih šest točk. Japonci ostajajo pri treh. Kamerunci in Danci tekmo drugega kola igrajo ob 20.30.

Drugi polčas se je začel z ofenzivo Nizozemcev in tako gol ni bil presenečenje. Sneijder je dobil žogo po strelu iz kota, ko je bil na 22 metrih oddaljenosti  povsem sam in tako je mirno sprožil pravo bombo. Jabulani je spolzel prek rok Kawashine in oranžni so povedli 1:0. Japonce je to le podžgalo in že v naslednjih minutah so si sami pripravili nekaj lepih priložnosti. Po menjavah so na gol Stekelenburga pritiskali s tremi napadalci, a so že oranžni branilci vse njihove akcije pravočasno prekinjali. Še bližje golu so bili Nizozemci, potem ko je iz protinapada pet minut pred koncem streljal rezervist Affelay, a je bil japonski čuvaj mreže na mestu. Tri minute kasneje je imel prav tako takoj po vstopu v igro super priložnost Huntelaar, a Kawashina je bil znova na mestu. V zadnji minuti je imel zadnjo priložnost za Japonsko rezervist Okazaki. Le za malo je žoga zletela prek gola Stekelenburga in tekma se je končala z 1:0.

SP v nogometu, skupina E, 2. kolo:

Nizozemska : Japonska 1:0 (0:0)
Sneijder (53)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.