Šport
28 ogledov

Oranžno presenečenje: brez Emanuelsona

De Ceglie Emanuelson Juventus AC Milan Coppa Italija italijanski pokal povratna EPA
Branilca Urby Emanuelson (AC Milan) in Hedwiges Maduro (Valencia) nista preživela torkovega reza nizozemskega selektorja Berta van Marwijka, ki je svoj širši seznam nogometašev pred Eurom 2012 skrčil za devet imen. Van Marwijk se bo s preostalimi varovanci na začetek tekmovanja pripravljal v Švici.

Večina je pričakovala, da bo Milanov bočni branilec Urby Emanuelson glavni kandidat za menjavo Erika Pietersa, ki bo prihajajoče prvenstvo izpustil zaradi poškodbe noge. To se ne bo zgodilo, saj je nizozemski selektor Bert van Marwijk v torek s širšega seznama za Euro 2012 črtal devet imen, med katerimi je bilo poleg Emanuelsonovega tudi ime Valencijinega branilca Hedwigesa Madura, ki pa se je po oktobrski poškodbi gležnja vrnil šele pred kratkim.

Van Marwijk je med svojimi izbranci kljub vsemu ohranil 18-letnega branilca Jetra Willemsa (PSV Eindhoven), ki se bo skupaj s selektorjem in soigralci v četrtek odpravil proti švicarski Lozani, kjer se bodo Nizozemci pripravljali na prestižno tekmo proti finalistu Lige prvakov Bayernu Münchnu (22. maja). Na pripravah ne bo Arjena Robbna, Ibrahima Afellaya in Stijna Schaarsa, ki jih čakajo klubske obveznosti.

Oranžni se bodo 26. maja pomerili z Bolgari, štiri dni kasneje s Slovaki, 2. junija pa še s Severnimi Irci. Van Marwijk mora tako kot njegovi kolegi iz drugih reprezentanc svoj končni seznam imen oddati do 29. maja.

Širši seznam nizozemske reprezentance za Euro 2012:

Vratarji: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City);

Branilci: Vurnon Anita (Ajax Amsterdam), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Malaga), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam), Jetro Willems (PSV Eindhoven);

Vezisti: Ibrahim Afellay (Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Adam Maher (AZ Alkmaar), Stijn Schaars (Sporting Portugal), Wesley Sneijder (Inter Milan), Kevin Strootman (PSV Eindhoven), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur);

Napadalci: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (Twente Enschede), Siem de Jong (Ajax Amsterdam), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Luciano Narsingh (Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern Müchen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.